detector.media
04.04.2006 16:58
Про членство України в НАТО можна буде говорити у 2010 році: Анатолій Гриценко

“Ми готові розпочати виконання Плану дій щодо отримання членства в НАТО у вересні цього року”. Про це зазначив в інтерв’ю міністр оборони України Анатолій Грищенко, відповідаючи на запитання щодо можливих строків приєднання нашої держави до Альянсу.

“Якщо це відбудеться, і наша робота буде успішною, то у 2008 році на самміті НАТО може бути ухвалено позитивне рішення. Україна вступить в так званий перехідний період, який триватиме 1,5-2 роки. А про повноправне членство можна буде говорити на рубежі 2010 року”, - додав Анатолій Гриценко.

  У той же час керівник військового відомства зазначив, що рішення з цього питання залежить не тільки від України, а в Україні – не тільки від Міноборони.

Говорячи про ідею проведення референдуму по вступу України в НАТО, Анатолій Гриценко зазначив, що референдум - це своєрідна політична іграшка в руках окремих політичних сил.

“Всім зрозуміло, чому питання про референдум було піднято перед виборами, але і це не допомогло: носії ідеї “анти-НАТО” до парламенту не потрапили, люди не довірили їм управління державою”, - констатував міністр оборони України.

Він також зазначив, що основна проблема яка зараз існує - погана інформованість нашого суспільства про НАТО.

“В період президентства Леоніда Кучми суспільство і влада були в конфлікті, тому тема НАТО ніколи не виходила на перший план. Головне – щоб громадян чесно інформували і щоб політики не маніпулювали суспільною підтримкою або непідтримкою на основі напівправди або відвертої брехні. Нам потрібно чесно і переконливо пояснити переваги членства в Альянсі і поруйнувати міфи про “агресивне єство” НАТО”, - зазначив Анатолій Гриценко.

Керівник оборонного відомства додав, що найближчим часом буде розгорнуто не агітаційну, а нормальну інформаційну кампанію, яка допоможе протягом двох-трьох років докорінно змінити ситуацію.

“І я упевнений, що до моменту ухвалення рішення про вступ України в НАТО наше суспільство буде готовим підтримати такий крок”, - наголосив Анатолій Гриценко.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY