Вибори мера Кіровограда можуть визнати недійсними через підкуп виборців

27 Березня 2006
11115
27 Березня 2006
17:26

Вибори мера Кіровограда можуть визнати недійсними через підкуп виборців

11115
Вибори мера Кіровограда можуть визнати недійсними через підкуп виборців

Після підрахунку голосів вибори міського голови Кіровограда може бути визнано недійсними, передає УНІАН.

З такою заявою сьогодні в Кіровоградському прес-клубі виступив кандидат у мери Олександр Нікулін.

За його словами, за неофіційними даними, близько 20 тисяч людей Ліберальна партія України та її кандидат на посаду міського голови Олександр Табалов "підкупила" напередодні виборів, і ще близько 3-х тисяч - безпосередньо в день голосування.

"Є ймовірність, що завдяки таким маніпуляціям за них проголосує близько 10% виборців, це буде підставою для оскарження результатів", - зазначив Нікулін. Він додав, що повторного голосування не уникнути, якщо кандидат від лібералів виграє вибори.

"Адже ТВК Кіровограда зняла Табалова з реєстрації, а СПУ і блок "Наша Україна" готують позови до суду на його неправомірні дії під час виборів", - розповів Нікулін.

Територіальна виборча комісія Кіровограда 26 березня близько 22:00 скасувала реєстрацію кандидата на посаду міського голови, директора ЗАТ "Формула смаку" Олександра Табалова, а також скасувала своє рішення про реєстрацію кандидатів у депутати до міськради від Ліберальної партії України. Як повідомив член ТВК Кіровограда Андрій Кривуляк, таким чином комісія задовольнила скаргу представника іншого суб’єкта виборчого процесу - "Блоку Олександра Нікуліна".

Як було заявлено в скарзі, під час проведення виборів на території майже всіх виборчих дільниць Кіровограда офіційні спостерігачі від різних політичних сил зафіксували, що частина виборців, котрі проголосували, виходили з дільниць, підходили до автомобілів із позначкою "Преса. Формула смаку" й отримували гроші як винагороду за голос, відданий за Табалова.

Табалов звинувачення на свою адресу відкидає. Він заявив, що 250 позаштатних працівників корпоративної газети його підприємства "Формула смаку" виконували на дільницях контрольні функції.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11115
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду