Порушення виборчого законодавства в телерадіопросторі не вплинули на результати виборів.

26 Березня 2006
12390
26 Березня 2006
23:01

Порушення виборчого законодавства в телерадіопросторі не вплинули на результати виборів.

12390
Порушення виборчого законодавства в телерадіопросторі не вплинули на результати виборів.

Порушення виборчого законодавства в телерадіопросторі, за словами члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ігоря Куруса, не вплинули на результати виборчої компанії.

За його словами виправдала себе діяльність Незалежної експертної ради, яка  незалежно від будь-якого державного органу приймала рішення  з приводу того чи іншого передвиборного матеріалу: "І таким чином телекомпанії у певній мірі були позбавлені можливості офіційно приймати рішення  про відсіювання роликів, які не відповідають законодавству. Адже це робила незалежна експертна рада, а каналу буле легше це пояснювати політикам".

не багато було порушень на центральному рівні. В порівнянні з минулорічними  президентськими виборами найбільше порушень Нацрада зафіксувала на місцевому рівні. "Ці порушення стосувалися виборів у місцеве самоврядування, а не до ВР", - наголошує Ігор Курус.

Також він наголосив на найхарактершіших порушеннях виборчого законодавства телеканалами: "Кидалось в очі, що деякі телекомпанії досить активно використовували інформаційні програми щоб залучати туди політиків. Якщо "5 канал" запрошував політиків безкоштовно, то у нас є інформація, що деякі центральні канали запрошували політиків за гроші. Найяскраві порушення були повязані з мовою. Це було видно з роликів Наталії Вітренко, та розповсюдження недостовірної інформації. Була відмова показів роликів Партії регіонів на УТ-1, і вони мотивували тим, що не поставлять цей ролик суперечив відомостям міністерства палива та енергетики".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12390
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду