Щодо свободи слова в Інтернеті більш за все упевнені мешканці Чернігівської, Волинської і Дніпропетровської областей - опитування

20 Березня 2006
22393
20 Березня 2006
18:12

Щодо свободи слова в Інтернеті більш за все упевнені мешканці Чернігівської, Волинської і Дніпропетровської областей - опитування

22393
Щодо свободи слова в Інтернеті більш за все упевнені мешканці Чернігівської, Волинської і Дніпропетровської областей - опитування

Такі результати дослідження gemius Audience, проведеного Gemius SA - найбільшим агентством з онлайн досліджень Східної Європи, повідомляє "Українська правда".

Згідно із результатами дослідження, проведеного в українському Інтернеті в листопаді 2005 року, найбільше упевнені в наявності свободи слова респонденти з Чернігівської області - 95,90%.

На другому місці Волинська область - 93,24%, на третьому Дніпропетровська область - 81,62% і потім місто Київ -78,76%.

Помітно розходяться результати в декількох регіонах, що традиційно вважаються близькими один до одного в менталітеті.

Так, 74,19% респондентів зі Львівської області відповіли позитивно на питання про свободу висловлювань в інтернеті, а "звичайно ні" відповіли 0% опитаних.

При цьому в Івано-Франківській області з даним твердженням погодилися тільки 42,65%, а негативно відповіли 41,82% респондентів.

У Донецькій же області погодилися визнати свободу слова в інтернеті 64,38%, а 23,78% відповіли негативно.

Найменше схильні вірити в існування свободи слова в інтернеті України жителі Луганської області - всього 41,94% опитаних відповіли позитивно на дане питання, тоді як 46,62% відповіли негативно.

В інших областях більшість респондентів дали позитивну відповідь.

У той же час, за даними дослідження, 80% користувачів у віці від 25 років і більше читають в інтернет новинні видання. Більш схильні читати новини чоловіки.

У той же час, у повідомленні відзначається, що дані опитування не можуть вважатися репрезентативними щодо структури населення України.

"Відповідно до методики дослідження gemius Audience, була отримана достатня вибірка анкет, щоб узагальнювати результати і робити висновки про думки винятково інтернет-аудиторії", - говориться в повідомленні.

Усього на питання дослідження відповіли більше 3,5 тис. респондентів.

"Варто врахувати, що анкети заповнювалися нерівномірно в різних регіонах і в різних соціально-демографічних групах, тому високий відсоток статистичної похибки", - говориться в повідомленні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22393
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду