Партія регіонів звинувачує "Нашу Україну" у використанні технології 25-го кадру

11 Березня 2006
15367
11 Березня 2006
20:44

Партія регіонів звинувачує "Нашу Україну" у використанні технології 25-го кадру

15367
Партія регіонів звинувачує "Нашу Україну" у використанні технології 25-го кадру

Партія регіонів заявляє про використання блоком "Наша Україна" забороненої технології 25-го кадру при показі в ефірі телеканалу УТ-1 фільму про передвиборну агітацію в Донецькій області "Загроза. Страшна правда".

Про це в суботу в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив один з лідерів партії Тарас Чорновіл.

"Сьогодні, коли ми робили аналіз учорашнього відеофільму "Нашої України", спрямованого проти Партії регіонів, у певних моментах, коли зупинялися на розкадрування, наткнулися на факт використання в цьому ролику, так званого 25-го кадру, що заборонений законодавством України і за використання якого передбачена кримінальна відповідальність", - сказав Чорновіл.

За його словами, "аналіз робили виключно для пошуку там (у фільмі) неправдивих і недостовірних даних у відношенні кандидатів у депутати від Партії регіонів".

Чорновіл підкреслив, що "у першому ж епізоді було знайдено два випадки використання 25-го кадру". "Запис нами робився безпосередньо з ефіру на відеотехніку, тому якісь наші включення в ефірний варіант у принципі неможливі", - пояснив він.

Говорячи про те, які моменти були використані у фільмі в якості 25-го кадру, депутат пояснив, що "безпосередньо перед кадрами, де з'являється символіка Партії регіонів, з'являється білий спалах, що є психологічним ефектом".

Крім того, Чорновіл відзначив у фільмі "привернення уваги з дуже коротким звуковим сигналом, після якого на екрані з'являється перекошений, спеціально відредагований у страшному варіанті темно-синій людський череп".

Представник Партії регіонів підкреслив, що "під час демонстрації цього 25-го кадру зникає логотип "Нашої України", що йде по всьому фільму й демонструється там як політична реклама".

У зв'язку з цим, Чорновіл повідомив, що Партія регіонів "безумовно, вчинить певні юридичні дії, оскільки в даному випадку це є кримінальною відповідальністю".

"Ми заявляємо, що якщо такими бандитськими методами проти нас борються, то ми можемо собі тільки уявити, яким буде подальший розвиток подій безпосередньо в день виборів", - додав він.

У п'ятницю, 10 березня, у вечірньому ефірі Першого національного телеканала був показаний фільм "Загроза. Страшна правда". Блок "Наша Україна" анонсував фільм як стрічку про хід виборчої кампанії в Донецькій області, списку Партії регіонів і загрозу реваншу.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15367
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду