Дружину Путіна в Україні можуть оголосити персоною нон-грата

3 Березня 2006
7089
3 Березня 2006
14:04

Дружину Путіна в Україні можуть оголосити персоною нон-грата

7089
Дружину Путіна в Україні можуть оголосити персоною нон-грата

Дружина президента Росії Людмила Путина причетна до організації кримського референдуму щодо статусу російської мови, який може призвести до розпаду України.

Про це на прес-конференції в Києві заявив Віктор Костюк, представник міжнародної громадської організації «Конгрес захисту української мови».

Приводом для різких заяв стало рішення Верховної Ради Криму про проведення референдуму з надання державного статусу російській мові:

«Надання статусу російській мові буде цілеспрямованим ударом по українській незалежності. Сьогодні ми бачимо, що механізми тоталітарної русифікації залишилися дуже живучими. Цей вірус постійно модифікуються. Сьогодні нам його пропонують певні партії і блоки. Я пам'ятаю, що в Росії створено таку організацію, главою якої є дружина Путіна, і вони захищають російську мову не тільки в Росії, але і в Україні. Путін же сам неодноразово наголошував: «хто не любить російську мову, той не любить Росію». Тому наше гасло: хто не любить українську, той не любить Україну», – заявив Костюк.

Конгрес захисту української мови має намір провести в Києві 4 березня позачергове засідання, де, як очікується, буде прийнято звернення до президента Віктора Ющенка.

У зверненні міститиметься вимога заборонити засновані в Україні ЗМІ іноземними юридичними і фізичними особами, ввести держмито на ввезення до України іноземної літератури.

Також Конгрес планує запропонувати президентові окреслити державні стандарти володіння українською мовою для атестації всіх держслужбовців і передбачити адміністративну відповідальність за порушення цих вимог.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7089
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду