detector.media
03.03.2006 14:04
Дружину Путіна в Україні можуть оголосити персоною нон-грата

Дружина президента Росії Людмила Путина причетна до організації кримського референдуму щодо статусу російської мови, який може призвести до розпаду України.

Про це на прес-конференції в Києві заявив Віктор Костюк, представник міжнародної громадської організації «Конгрес захисту української мови».

Приводом для різких заяв стало рішення Верховної Ради Криму про проведення референдуму з надання державного статусу російській мові:

«Надання статусу російській мові буде цілеспрямованим ударом по українській незалежності. Сьогодні ми бачимо, що механізми тоталітарної русифікації залишилися дуже живучими. Цей вірус постійно модифікуються. Сьогодні нам його пропонують певні партії і блоки. Я пам'ятаю, що в Росії створено таку організацію, главою якої є дружина Путіна, і вони захищають російську мову не тільки в Росії, але і в Україні. Путін же сам неодноразово наголошував: «хто не любить російську мову, той не любить Росію». Тому наше гасло: хто не любить українську, той не любить Україну», – заявив Костюк.

Конгрес захисту української мови має намір провести в Києві 4 березня позачергове засідання, де, як очікується, буде прийнято звернення до президента Віктора Ющенка.

У зверненні міститиметься вимога заборонити засновані в Україні ЗМІ іноземними юридичними і фізичними особами, ввести держмито на ввезення до України іноземної літератури.

Також Конгрес планує запропонувати президентові окреслити державні стандарти володіння українською мовою для атестації всіх держслужбовців і передбачити адміністративну відповідальність за порушення цих вимог.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY