detector.media
20.02.2006 16:55
“Україна молода” і “Українська правда” виграли суд у Самбур і Воротнік

Газета “Україна молода” та Інтернет-видання “Українська правда” виграли справу за позовом М.Самбур та В.Воротніка, в якому позивачі вимагали спростувати поширену за їх твердженнями неправдиву інформацію в цих ЗМІ.

Нагадаємо, Валерій Воротнік та Марія Самбур у зв’язку із публікаціями (“Боротися з темниками буде ставлениця СДПУ(о)” від 14 листопада 2003 р., “Радіо «Континент» закрили. Перед цим Шолоху погрожували люди Медведчука” від 3 березня 2003 р., “Сергій Шолох: люди Медведчука спочатку планували повісити вбивство Гонгадзе на Волкова і Кравченка. Потім на Марчука” від 11 березня 2004 р., “Як ми з Шолохом ледь не знайшли убивць Гонгадзе” від 23 березня 2004р.), в інтернет-виданні “Українська правда” низки статей, а також в газеті “Україна молода” статті “Мене закрили в камері і “готували” до серйозної розмови” від 11 березня 2004 р. - вимагали спростувати поширену за їх твердженнями неправдиву інформацію.

Один позов було подано до пп “Українська правда”, Сергія Шолоха та Володимира Бойка (розглядався Печерським райсудом м.Києва), інший – до Сергія Шолоха, пп “Україна молода” та Олени Зварич (розглядався Шевченківським райсудом м.Києва). Позивачі просили стягнути відшкодування за спричинену за їх твердженнями моральну шкоду (приблизно по 10 000 гривень в кожному з позовів) та спростувати поширену інформацію (статті стосувалися обставин зустрічі М.Самбур та В.Воротніка з С.Шолохом і їх пропозиції Шолоху про співпрацю з тодішньою владою).

Згідно з рішенням Шевченківського райсуду від 19 грудня 2005 р. та рішенням Печерського райсуду від 27 грудня 2005 р. в задоволенні вищевказаних позовів відмовлено, оскільки позовні вимоги М.Самбур та В.Воротніка не знайшли підтвердження в судовому засіданні.

Проте з великою імовірністю можна припускати, що дані позови розглядатимуться ще в суді апеляційної інстанції у зв’язку з оскарженням М.Самбур та В.Воротніком судових рішень від 19 і 27 грудня минулого року.

Адвокатський супровід здійснювала юрист Тетяна Шмарьова за угодою з Інститутом масової інформації.



href="http://old.detector.media/search/ukraine.html?lang=0&qs=%D1%E0%EC%E1%F3%F0">Справа «Воротнік, Самбур проти «України молодої» виходить на заключний етап

Заседание по иску к "Украинской правде" вновь перенесено

Судове засідання у справі за позовом Марії Самбур та Валерія Воротніка до газети «Україна молода» перенесене на 6 жовтня

Сергій Шолох: "Вони б робили інформаційні програми, розставляли акценти і потім, з посиланням на моє радіо й імідж, це йшло б в пресу"

Суд над "Українською правдою" перенесли на на 20 вересня

Самбур&Воротник vs “Україна молода”: Прорив з лабет абсурду

Заступника редактора "України молодої" Олену Зварич притягнули до суду

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY