Єхануров готовий відмовитися від "Росукренерго", але боїться нових цін на газ

14 Лютого 2006
2308
14 Лютого 2006
14:21

Єхануров готовий відмовитися від "Росукренерго", але боїться нових цін на газ

2308
Єхануров готовий відмовитися від "Росукренерго", але боїться нових цін на газ

Україна згодна на заміну "Росукренерго" у схемі постачань і транзиту російського газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Юрій Єхануров, виступаючи з парламентської трибуни у вівторок.

"Беручи до уваги появу з російської сторони певних зауважень щодо запропонованого нею ж посередника, компанії "Росукренерго", урядом України сьогодні буде спрямований лист на ім'я керівника уряду Росії", - сказав прем'єр.

"У ньому, зокрема, висловлюється згода на заміну цього посередника, якщо він перестав влаштовувати російську сторону", - відзначив він.

Прем'єр також повідомив, що у вівторок вранці погодив текст цього листа і підпише його трохи пізніше.

Водночас, як сказав Єхануров журналістам, якщо російська сторона погодиться забрати посередника із системи поставок газу в Україну і транзит по її території, є ризик перегляду ціни.

"Якщо скасовувати посередника - документи формально потрібно переглядати... Ціна - це предмет домовленостей. Ви розумієте, звичайно, є ризики, потрібно домовлятися", - сказав він.

Прем'єр також зазначив, що українська сторона споконвічно була проти посередника.

"Ми хотіли, щоб були відносини між НАК "Нафтогазом України" і "Газпромом" або, якщо це експорт, це може бути "Газекспорт" - це дочка "Газпрому", - підкреслив прем'єр.

Міністр економіки Арсеній Яценюк заявив, що з понеділка Держінспекції з контролю за цінами доручено перевіряти всіх суб'єктів, що займаються реалізацією природного газу, на предмет дотримання постанови уряду про граничні ціни на газ в розмірі 110 доларів.

Яценюк спростував чутки про рекомендаційний характер постанови уряду.

За його словами, постанова є "обов'язковою для усіх: як органів держвлади, так і для суб'єктів, і базується як на нормах Конституції, так і на Законі про ціни та ціноутворення".

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2308
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду