Експерти радять вжити заходів проти прихованої агітації в російських ЗМІ

9 Лютого 2006
7803
9 Лютого 2006
18:25

Експерти радять вжити заходів проти прихованої агітації в російських ЗМІ

7803
Експерти радять вжити заходів проти прихованої агітації в російських ЗМІ

Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів наполягає на необхідності проведення роз’яснювальної роботи з метою закцентувати увагу пересічного виборця на протиправному поширенні прихованої агітації в сюжетах російських телеканалів. Таке рішення підтримала більшість членів Ради під час засідання, що відбулося сьогодні, 9 лютого.

Крім того, вирішено звернутися до МЗС України з метою впливу на керівництво російських каналів через дипломатичні канали.

Основним предметом розгляду на засіданні експертної ради була низка відеосюжетів, зокрема ролик “Що це було”, показаний у телеефірі Дніпропетровська. Прозвучали різні точки зору з приводу даного сюжету, в якому, мабуть, найбільше привертає до себе увагу показ кадрів Помаранчевої революції, зокрема Майдану, під специфічну музику і скандування “Ющенко - йа!” німецькою мовою. З метою вироблення якомога точнішої оцінки даного сюжету прийнято рішення залучити спеціалістів у галузі філології та психології. Цілком імовірно, що правоохоронні органи також незабаром дадуть оцінку даному сюжету.

Також експертна рада розглядає ще кілька спірних агітаційних роликів.

Також, більшість членів Ради підтримали попередньо напрацьовану концепцію щодо статусу дебатів та інших питань їх проведення. Остаточний варіант висновку буде незабаром оприлюднено після кінцевого доопрацювання і погодження.

Сегментація ефіру

Телебачення є головним джерелом інформації про вибори - дослідження

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7803
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду