Осужден узбекский правозащитник, рассказавший об Андижане

9 Лютого 2006
16103
9 Лютого 2006
16:52

Осужден узбекский правозащитник, рассказавший об Андижане

16103
Осужден узбекский правозащитник, рассказавший об Андижане
Власти Узбекистана после месячной паузы подтвердили, что правозащитник, рассказавший международным СМИ о кровавом подавлении беспорядков в Андижане, осужден на семь лет лишения свободы, сообщила международная организация Human Rights Watch.

Human Rights Watch неоднократно призывала дать информацию о арестованном Саиджахоне Зайнабитдинове. Посольство Узбекистана в Вашингтоне в итоге сообщило, что 5 января Ташкентский городской суд осудил Зайнабитдинова за клевету, посягательство на конституционный строй, распространение материалов, угрожающих общественному порядку и членство в религиозно-экстремистских организациях.

Зайнабитдинов был задержан в ходе массовых арестов после андижанского мятежа 13 мая 2005 года. Суд проходил в закрытом режиме и длился два дня.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду