МАУП звинуватила прес-службу президента в зв'язках з Рабиновичем

7 Грудня 2005
594
7 Грудня 2005
11:24

МАУП звинуватила прес-службу президента в зв'язках з Рабиновичем

594
МАУП звинуватила прес-службу президента в зв'язках з Рабиновичем
Президент Віктор Ющенко закликав Міжрегіональну академію управління персоналом припинити розпалення міжнаціональної ворожнечі і зупинити публікації, які можна розцінити як антисемітські.

Про це повідомляє прес-служба Президента України на офіційному сайті.

Як заявила заступник глави прес-служби Лариса Мудрак, приводом для такої заяви стали публікації в періодичних виданнях, що належать МАУП, а також заява МАУП від 2 листопада, на підтримку заклику Президента Ірану стерти Ізраїль з карти світу.

У свою чергу виконавчий директор об'єднаної єврейської громади України Едуард Долинський заявив: "Діяльність МАУП, на нашу думку, підпадає під статті Кримінального кодексу України щодо розпалення міжрасової ворожнечі".

Президія МАУП у відповідь на заяву президента вивісила на своєму інтернет-сайті вимогу "звільнити від своїх посад прес-секретаря президента Ірину Геращенко і керівника прес-служби президента Ларису Мудрак, яка пов'язана з одіозною, злочинною і психічно хворою особою – Вадимом Рабиновичем".

Академія також висловила сумнів, що цю заяву зробив сам президент, і сприймає цю інформацію, як "навмисний наклеп сіоно-фашистських сил проти українського вузу". МАУП пригрозив прес-секретарю президента судовим розглядом.

У свою чергу Мудрак підтвердила, що дійсно працювала в Рабиновича головним редактором газети "Деловая неделя" і шеф-редактором "Нового російського слова", але сказала, що президент у своїх заявах самостійний.

"Я звідти звільнилася в березні 2005 року, і в мене немає навіть можливості поспілкуватися з Рабиновичем" – сказала Мудрак.

Українська правда
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду