Ющенко зняв зі ЗМІ відповідальність

6 Грудня 2005
623
6 Грудня 2005
15:51

Ющенко зняв зі ЗМІ відповідальність

623
Ющенко зняв зі ЗМІ відповідальність
Президент Віктор Ющенко підписав зміни до ряду законів, що стосуються роботи засобів масової інформації під час виборчої кампанії.

Ці закони набирають чинності із дня оприлюднення, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу президента.

Відповідно до змін, засоби масової інформації не будуть нести відповідальності за зміст передвиборчої агітації, що була розміщена відповідно до угоди із замовниками.

У той же час у випадку встановлення судом повторного або одноразового грубого порушення ЗМІ даного закону, суд ухвалює рішення про тимчасове призупинення дії ліцензії або про тимчасову заборону випуску друкованого видання.

Поняття «тимчасове» передбачає період до завершення виборчого процесу.

Відповідно до документу, до політичної реклами відносяться використання символіки або логотипів партій, а також повідомлення про підтримку партією або блоком або кандидатом у депутати будь-яких публічних заходів, або звертання уваги на їхню участь у таких заходах.

Час мовлення, відведений на політичну рекламу на радіо та телебаченні будь-яких форм власності, не може перевищувати 20% фактичного обсягу мовлення протягом доби.

У свою чергу друкована площа, відведена під політичну рекламу, також не може перевищувати 20% обсягу друкованої площі кожного номера видання або додатку до нього.

Однак це обмеження не поширюється на друковані ЗМІ, засновниками яких є політичні партії.

Відповідно до закону, прийнятому парламентом 17 листопаді, позов про уточнення списку виборців можна подати в адміністративний суд без сплати судового збору не пізніше, ніж за два дні до дня голосування.

Зі свого боку суд зобов'язаний вирішити дані справи у дводенний термін після надходження заяви. У випадку якщо такий позов надійшов до суду за 2 дні до дня голосування, рішення за цією заявою приймається невідкладно.

Також у законі зазначається, що доповнення і зміни до закону про вибори депутатів не можуть бути внесені за 240 днів до дня виборів.

Виключення складають положення, що стосуються ведення передвиборчої агітації, зміни до яких можуть бути внесені не пізніше 120 днів до дня виборів депутатів.

"Українська правда"

Читайте також:

Ехануров запретил проверять СМИ

А.Мороз уверен, что в ходе избирательной кампании ничто не помешает работе СМИ

Директор Всесвітньої служби ВВС вважає, що перед українськими журналістами стоять складні, але вирішувані завдання

„Не душіть!”: уроки журналістської солідарності

Прийнято зміни до Закону "Про вибори народних депутатів України". Перевірок також не буде

Всесвітній рух за свободу слова "Артикль 19" стурбований ситуацією навколо Закону про вибори

Текст журналістського звернення, що буде розповсюджено на акції "Не душіть!"

Кримські журналісти закликають парламент внести зміни до закону про вибори Верховної Ради України

Медіа у виборах: українська дійсність

Согласительный совет одобрил снятие ограничений в деятельности СМИ

Закон як дамоклів меч над головою ЗМІ?

ЗМІ готові відмовитися від висвітлення виборів? Звернення до Президента та ВР

Ограничивая права СМИ на выборах, власть ограничивает права избирателей

Запитання "Детектор медіа": Чи має, на вашу думку, нова редакція "Закону про вибори народних депутатів України" норми, які становлять небезпеку свободі слова, праву громадян отримувати плюралістичну, збалансовану інформацію про учасників виборчого процесу?

Во время выборов прессе велели замолчать?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду