Андрій Шевченко заснував Центр суспільних медіа

5 Грудня 2005
828
5 Грудня 2005
14:50

Андрій Шевченко заснував Центр суспільних медіа

828
Андрій Шевченко заснував Центр суспільних медіа
У Києві засновано Центр суспільних медіа – громадську організацію, метою якої є створення в Україні суспільного мовлення і роздержавлення преси.

Серед засновників Центру – менеджери, які працювали в Національній телекомпанії України за часів керівництва Тараса Стецьківа. Установчі збори організації обрали президентом Центру Андрія Шевченка (з квітня по жовтень 2005 – віце-президент НТКУ з інформаційної політики), а виконавчим директором – Катерину Кириченко (екс-радник Президента НТКУ). Екс-директор ТВО „Новини” Василь Самохвалов обраний директором з розвитку.

„Створення суспільного мовлення в Україні фактично заморожено, - пояснює Андрій Шевченко. – Тому наш план простий: об‘єднати зусилля всіх, хто відданий цій ідеї. Останній рік переконав, що політичної волі на створення суспільного мовлення немає – пора діяти системно і переможно”.

За задумом, Центр суспільних медіа зосередиться на таких напрямках:

1)донесення цінності суспільного мовлення і роздержавлення преси;

2)юридичний та аналітичний супровід реформ;

3)напрацювання концепції суспільного мовлення (програмна політика, редакційна політика, бізнес-план).

За словами Андрія Шевченка, пріоритети у роботі Центру визначатиме Опікунська рада: „Ми розраховуємо, що вона об‘єднає людей трьох категорій – представники влади (Секретаріат Президента, Кабмін, Нацрада), медіа-експерти і громадські діячі. Життєво важливо також, щоб до нас долучилися представники НТКУ. Всі ці люди отримають формальне запрошення після завершення реєстрації організації. Від деяких з них уже маємо попередню згоду”.

Центр суспільних медіа планує спиратися на напрацювання Коаліції „Суспільне мовлення”, досвід змін на „Першому каналі” і планує співпрацювати з іншими медійними організаціями.

"Детектор медіа"

Читайте також:

Суспільне мовлення: час політичної дискусії

Суспільне мовлення в Литві: спочатку була політична воля

Влада та ЗМІ: почути одне одного

Шоу триває (оновлено 08.11. коментарем медіаюриста Тараса Шевченка)

„Замість Ющенка суспільне мовлення створив ... Чиж”.

Запитання „Детектор медіа”: - Іван Чиж об'єднує в єдину мережу обласні телерадіокомпанії під виглядом "громадського мовлення". Як ви вважаєте, чи не створюється таким чином електоральний канал "під" Народний блок Володимира Литвина, до якого входить очолювана Чижем партія "Справедливість"? Постанова Верховної Ради: ще один крок до громадського мовлення

Створення суспільного телебачення підтримали лише 176 народних депутатів

Хто в державі керує державним медіапростором? Точно не Президент!

Що стоїть за проектом створення «українського телевізійного каналу територіальних громад»?

Президент не имеет политической воли на создание общественного ТВ

Відкритий лист Громадської ради до Президента України з приводу перебування на посаді голови Держкомтелерадіо Івана Чижа (оновлено)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
828
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду