Суд звільнив Медведька

5 Грудня 2005
639
5 Грудня 2005
14:23

Суд звільнив Медведька

639
Суд звільнив Медведька
Печерський суд Києва призупинив дію указу президента про призначення Олександра Медведька на посаду генерального прокурора.

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду від 1 грудня 2005 року, повідомляє УНІАН.

Печерський райсуд ухвалив рішення про задоволення позову Піскуна про до президента, третя особа - Олександр Медведько, про бездіяльність глави держави.

В забезпечення позову до вирішення справи по суті суд ухвалив "призупинити дію указу президента про призначення Медведька ген прокурором".

Як зазначається в ухвалі, Піскун у позові просить суд визнати незаконною бездіяльність президента, оскільки не виконується рішення Шевченківського райсуду Києва від 18 листопада 2005 року, який визнав незаконним Указ Президента про звільнення Піскуна та поновив його на посаді генпрокурора.

Піскун вказує на те, що до теперішнього часу не може приступити до виконання своїх посадових обов'язків на посаді, оскільки його не допускають в приміщення Генпрокуратури.

Як йдеться в ухвалі, Піскун подав заяву, в якій просив "заборонити будь-яким особам, крім Піскуна, реалізовувати права та виконувати посадові обов'язки генпрокурора, призупинити дію указу президента від 4.11.2005 р. №1542/2005 "Про призначення Медведька генеральним прокурором України".

Судом встановлено, що перебування Медведька на посаді генпрокурора "може призвести до негативних і невідворотних наслідків у правоохоронній системі України".

Згідно з ухвалою, перебування Медведька на посаді може "також спричинити значної шкоди в роботі Генпрокуратури, що захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, тому заява про забезпечення позову підлягає задоволенню".

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва.

Українська правда

Читайте також:

Ющенко боїться, що через Піскуна Лазаренко знову стане прем’єром

Луценко стверджує, що Піскун не розслідував справу Гонгадзе

Піскун forever?

Представники Президента в справі щодо відставки С. Піскуна готують апеляційну скаргу

Ющенко считает законным свое решение уволить Пискуна

Піскуна поновили на посаді

Піскуна звільнили за справу Гонгадзе?

Медведько став генпрокурором

С.Пискун обжаловал в суде свое освобождение от должности Генпрокурора

Пискун счастлив, что его освободили от должности генпрокурора

Ющенко звільнив Піскуна і опублікував про це указ. Той сказав, що це нормально(оновлено)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
639
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду