Ющенко боїться, що через Піскуна Лазаренко знову стане прем’єром

28 Листопада 2005
571
28 Листопада 2005
13:44

Ющенко боїться, що через Піскуна Лазаренко знову стане прем’єром

571
Ющенко боїться, що через Піскуна Лазаренко знову стане прем’єром
Президент Віктор Ющенко вважає, що після рішення про поновлення Святослава Піскуна на посаді можливим стає навіть поновлення прем'єр-міністра Павла Лазаренка.

"Коли суд загальної інстанції скасовує рішення президента, та такого ніде у світі немає", - заявив Ющенко на перших президентських слуханнях "Виклики, породжені волею", що проходять у понеділок у Києві.

За його словами, "навіть з такої маленької точки ми бачимо проблему конституційного порядку в Україні".

"Адже за цим рішенням, друзі, завтра можна прийняти рішення в іншому Шевченківському суді про те, що звання народного артиста, яке присвоїв президент Володимиру Гришку, не є законним. Я не знаю, по яких мірках, але теоретично це можна допустити. Можна також допустити, що буде відновлений через суд прем'єр-міністр Лазаренко", - зазначив президент.

На його думку, така ситуація в Україні пов'язана із сьогоднішнім незадовільним станом судової системи.

"Ви знаєте канони її формування, ви знаєте механізми їхньої діяльності, і тому ми говоримо, що рано або пізно ми повинні починати ефективну судову реформу", - підкреслив Ющенко.

За його словами, саме з цього "почнеться кристалізація стосунків у суспільстві. "Це первинний суддя, на базі якого формується розвиток інших відносин", - додав президент.

Як повідомлялося, президент 14 жовтня звільнив Піскуна з посади генпрокурора. А 18 листопада Шевченківський суд Києва поновив його на посаді.

Українська правда

Читайте також:

Влада та ЗМІ: почути одне одного

Розпочалися Перші Президентські Слухання під назвою «Виклики, породжені свободою»

28 листопада відбудуться перші Президентські слухання "Виклики, породжені свободою" (анонс+програма)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
571
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду