Нацрада стверджує, що зміни в Законі "Про рекламу" не вплинуть на діяльність мовників

30 Листопада 2005
791
30 Листопада 2005
15:06

Нацрада стверджує, що зміни в Законі "Про рекламу" не вплинуть на діяльність мовників

791
Нацрада стверджує, що зміни в Законі "Про рекламу" не вплинуть на діяльність мовників
Після вступу в дії Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння реалізації виборчих прав громадянами, забезпечення свободи політичних дебатів, неупередженого ставлення засобів масової інформації до кандидатів у депутати, партій (блоків) – суб’єктів виборчого процесу” Національна рада з питань телебачення та радіомовлення при проведенні перевірок і моніторингів керуватиметься тими ж квотами реклами, які діяли раніше. Таку позицію сформулювала Нацрада на сьогоднішньому засіданні.

За словами члена Нацради Тетяни Лєбєдєвої, квота політичної реклами залишатиметься поза квотою комерційної реклами, тобто не більше 15% на астрономічну добу і 20% на астрономічну годину. „Нова редакція Закону в частині регулювання діяльності ЗМІ в цілому покращила становище журналістів і телеканалів, однак зміни до інших законів є доволі незрозумілими і неоднозначними. Тому Нацрада вирішила сформувати свою позицію щодо змін в частині реклами. Представники телекомпаній мають зрозуміти, що для них нічого не зміниться, якщо буде прийнято цей Закон, а як тільки його підпише Президент, то голова Нацради Віталій Шевченко підпише лист наших рекомендацій”.

Наталя Данькова, "Детектор медіа"

Читайте також:

Внесено зміни до Закону "Про рекламу" щодо обсягу часу мовлення

Сегодня Нацсовет будет рассматривать Закон о рекламе и выносить предупреждения

«Потерянное» время на ТВ

Расценки на политрекламу в СМИ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
791
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду