Внесено зміни до Закону "Про рекламу" щодо обсягу часу мовлення

30 Листопада 2005
588
30 Листопада 2005
14:28

Внесено зміни до Закону "Про рекламу" щодо обсягу часу мовлення

588
Внесено зміни до Закону "Про рекламу" щодо обсягу часу мовлення
Сьогодні Верховна Рада 266 голосами ухвалила Закон України „Про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Цим законом також вносяться зміни до ст.13 Закону „Про Рекламу” щодо рекламних квот. У новій редакції частина перша і друга виглядатимуть таким чином:

„1. Час мовлення, відведений на рекламу, не може перевищувати 15 відсотків, а впродовж виборчого процесу 20 відсотків фактичного обсягу мовлення протягом астрономічної доби телерадіоорганізацією будь-якої форми власності".

„2. Частка реклами протягом кожної астрономічної години фактичного мовлення не повинна перевищувати 20 відсотків, а впродовж виборчого процесу 25 відсотків”.

Таким чином, нова редакція Закону фактично збільшує час, відведений на рекламу взагалі, на 5% як протягом доби, так і протягом години (нагадаємо, що остання редакція ч.1 ст.13 Закону з внесеними Законом від 17 листопада змінами не містила конкретних рамок стосовно політичної реклами під час виборчого процесу, у ч.2 остання взагалі не згадується).

"Детектор медіа" за інформацією Інституту Медіа Права

Читайте також:

Сегодня Нацсовет будет рассматривать Закон о рекламе и выносить предупреждения

«Потерянное» время на ТВ

Расценки на политрекламу в СМИ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
588
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду