Нацрада вирішила не виносити попередження ТРК „Україна”

2 Листопада 2005
595
2 Листопада 2005
15:50

Нацрада вирішила не виносити попередження ТРК „Україна”

595
Нацрада вирішила не виносити попередження ТРК „Україна”
Питання про порушення на ТРК „Україна” сьогодні вже вдруге розглядалося Нацрадою. Як вже повідомляла „Детектор медіа”, на попередньму засіданні з цього питання ялени Нацради наголошували на необхідності дотримання умов ліцензії, позаяк "Україна" є загальнонаціональним каналом. Після заслуханих поясненнь керівників компанії рішення про попередження так і не було прийнято, а моніторинг ТРК "Україна" вирішили продовжити ще на два тижні.

Результати повторного моніторингу, за словами заступника голови Нацради Ігоря Куруса, виявили значні покращення щодо виконань умов ліцензії. Порушеннь у рекламі майже не було, а наявні є незначними і зумовлені технічними причинами. Мовлення українською мовою за цей час складає близько 95%.

Нагадаємо, що під час згадуваного засідання такі покращення НР розглядала як нереальні. Сьогодні ж член Нацради Віктор Понеділко зазначив: „Я дивуюсь великій мудрості Нацради, яка не винесла попередження „Україні минулого разу”.

У своїх поясненнях віце-президент ТРК „Україна” Володимир Манджосов зазначив: „За ці три тижні ми доклали багато зусиль і вийшли на позитив по всіх позиціях, які зазначені у ліцензійних умовах, крім культурологічних програм. Крім того, телекомпанія „Україна” приєдналася до Меморандуму Нацради з телеканалами і не буде пасти задніх у сфері дотримання ліцензії та ліквідації порушень”. Також він додав, що керівництво компанії доклало всіх зусиль, аби збільшення української мови не привело до звільнень журналістів. За словами Манджосова працівники ТРК навіть сприйняли це позитивно, оскільки вбачають в цьому підвищення професійного рівня.

Врешті-решт Нацрада проголосувала проти попередження ТРК „Україна”, а результати обох перевірок будуть взяті до уваги.

Наталя Данькова, "Детектор медіа"

Читайте також:

Як Підалькіна в Нацраді уроки отримувала

Нацрада задоволена тим, як ТРК „Україна” виправляє порушення

Віталій Шевченко: „Президент говорив, що Нацрада має жорсткіше ставитися до порушників”

Чи отримає ТРК „Україна” попередження?

Віктор Ющенко готовий втрутитися в конфлікт каналів „Україна”, КРТ та Нацради. Але лобіювати чиїсь інтереси в обхід закону не буде

Нацрада винесла попередження "Радіокомпанії „ГАЛА" та перенесла питання щодо перевірки цієї радіокомпанії та телерадіокомпанії "Україна"

Меморандум між телеканалами і Нацрадою: однакові правила гри для всіх
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду