Ющенко готує подання на призначення О. Медведька генпрокурором

31 Жовтня 2005
630
31 Жовтня 2005
18:04

Ющенко готує подання на призначення О. Медведька генпрокурором

630
Ющенко готує подання на призначення О. Медведька генпрокурором
Президент Віктор Ющенко готує подання на призначення генпрокурором Олександра Медведька.

Про це повідомила журналістам прес-секретар президента Ірина Геращенко.

"Піднімалося питання відносно кандидатури на посаду генпрокурора. Президент України повідомив, що сьогодні він подає до Верховної Ради подання з проханням затвердити на цій посаді Олександра Медведька", - сказала Геращенко.

На питання, чи була ця кандидатура компромісом заради голосування законопроектів по бюджету чи СОТ, Геращенко зазначила, що на засіданні мова про "якісь політичні домовленості" не велася.

"Ніяких політичних торгів, ніяких питань кадрових сьогодні не відбувалося. Насправді, на мій погляд, всі присутні розглядали цю політраду не як круглий стіл, під час якого можливі якісь політичні торги, а справді як круглий стіл, під час якого потрібно вийти на консолідовану позицію", - зазначила Геращенко.

"Кандидатура Медведька була внесена, власне, після оголошення закінчення засідання", - додав лідер партії СПУ Олександр Мороз.

У свою чергу Мороз повідомив, що сподівається, що під час засідання фракції депутати зможуть зустрітися з Медведьком.

50-річний Олександр Медведько з липня 2002 року працював заступником генпрокурора.

До цього був першим заступником прокурора Луганської області. З 1980 по 2001 працював у органах прокуратури Донецької області.

Народився у селі Іскрівка Акимівського району Запорізької області. Закінчив Харківський юридичний інститут.

Як відомо, зранку Ющенко направив у парламент своє подання про призначення Василя Присяжнюка на посаду генерального прокурора, але пізніше відкликав його. У понеділок Ющенко проводив консультації з лідерами фракцій щодо кандидатури на цю посаду.

Ющенко звільнив Святослава Піскуна з посади генпрокурора 14 жовтня.

Українська правда

Читайте також:

Ющенко відкликав призначення Присяжнюка

Ющенко вибрав наступника Піскуна
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
630
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду