На Закарпатті демонструватимуть фільм "Між Гітлером і Сталіним",

29 Серпня 2005
1184
29 Серпня 2005
17:40

На Закарпатті демонструватимуть фільм "Між Гітлером і Сталіним",

1184
На Закарпатті демонструватимуть фільм "Між Гітлером і Сталіним",
У Закарпатській області упродовж чотирьох місяців (з серпня по листопад) демонструватимуть документальну стрічку "Між Гітлером і Сталіним: Україна у другій світовій війні, замовчувана історія" режисера і постановника С.Новицького, повідомляє Західна iнформаційна корпорація.

Фільм презентуватиме Київська міська організація Всеукраїнського товариства "Меморіал" ім. Василя Стуса разом із Спілкою кінематографістів України та Українсько-канадським дослідно-документаційним центром.

У 2004 році англомовну версію фільму було показано у Вашингтоні, Нью-Йорку, Торонто і Стокгольмі. У столиці Швеції стрічку відзначили спеціальною премією. У 2005 році створено україномовну версію фільму. 3 та 9 травня в рамках відзначення 60-річчя перемоги над фашизмом стрічку було показано на Першому національному та «5-му» телевізійних каналах.

Фільм, знятий на основі нових документів з архівів різних держав світу, висвітлює події Другої світової війни з українських позицій.

На сьогодні країни Європи, особливо учасниці Другої світової війни мають свій погляд на ці історичні події. Автори фільму виходили з того, що український народ, беручи до уваги кількість жертв з його боку та важливість українського плацдарму у цій війні, давно має засвідчити власний погляд на Другу світову війну.

ЗІК

Читайте також:

Реквієм по історичній правді
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1184
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду