detector.media
29.08.2005 17:40
На Закарпатті демонструватимуть фільм "Між Гітлером і Сталіним",
У Закарпатській області упродовж чотирьох місяців (з серпня по листопад) демонструватимуть документальну стрічку "Між Гітлером і Сталіним: Україна у другій світовій війні, замовчувана історія" режисера і постановника С.Новицького, повідомляє Західна iнформаційна корпорація.

Фільм презентуватиме Київська міська організація Всеукраїнського товариства "Меморіал" ім. Василя Стуса разом із Спілкою кінематографістів України та Українсько-канадським дослідно-документаційним центром.

У 2004 році англомовну версію фільму було показано у Вашингтоні, Нью-Йорку, Торонто і Стокгольмі. У столиці Швеції стрічку відзначили спеціальною премією. У 2005 році створено україномовну версію фільму. 3 та 9 травня в рамках відзначення 60-річчя перемоги над фашизмом стрічку було показано на Першому національному та «5-му» телевізійних каналах.

Фільм, знятий на основі нових документів з архівів різних держав світу, висвітлює події Другої світової війни з українських позицій.

На сьогодні країни Європи, особливо учасниці Другої світової війни мають свій погляд на ці історичні події. Автори фільму виходили з того, що український народ, беручи до уваги кількість жертв з його боку та важливість українського плацдарму у цій війні, давно має засвідчити власний погляд на Другу світову війну.

ЗІК

Читайте також:

Реквієм по історичній правді
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY