detector.media
27.07.2005 11:59
Сьогодні презентовано три проекти досліджень перебігу виборів-2006
Сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН Агентство моделювання ситуацій презентувало три нові проекти досліджень перебігу виборів 2006 року: “Народний список”, “Київські вибори” і “Парламентські вибори”, повідомляє "УНІАН".

Зокрема, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій БАЛА зазначив, що проект "Народний список" спрямований на формування загального виборчого списку до місцевих рад і парламенту із людей, які мають вагу і авторитет в своєму регіоні. За його словами, завданням проекту є створення спільного загальнодержавного кадрового резерву, який би був відкритим для всіх учасників виборчого процесу.

На його думку, “Народний список” складатиметься з кількох сотень чи тисяч людей, яких місцеві громади хотіли б бачити при владі. Список формуватиметься поза партійною приналежністю, але буде цілком доступним для кожної партії чи блоку.

За словами В.БАЛИ, “створення такого списку – це найбільш реальний спосіб подолати закономірну недовіру до партійних списків”. Він підкреслив, що ці парламентські вибори перші, які пройдуть за суто пропорційною системою, хоча люди хотіли б голосувати за конкретних особистостей, “за тих, кому довіряють, кого знають, про кого принаймні чули”. Створення такого списку дозволить мінімізувати можливість включення до виборчого партійного списку родичів і довірених осіб, а також унеможливить купівлю місця в партійному списку.

У свою чергу заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій ГОЛУБУЦЬКИЙ повідомив, що проект "Київські вибори" спрямований на моделювання розвитку передвиборчої боротьби у столиці – визначення основних кандидатів на посаду міського голови, участь політичних партій у місцевих виборах, технологічні особливості ведення кампанії, основна передвиборна проблематика тощо. За його словами, головною метою дослідження є - найбільш конкретно змоделювати сценарії розвитку політичної боротьби за владу в Києві під час місцевих виборів-2006.

На думку О.ГОЛУБУЦЬКОГО, перші випуски дослідження можуть стати свого роду незалежним політичним моніторингом, посібником для учасників виборчої компанії, які зможуть відповідним чином скорегувати свої дії, виходячи з тих тенденцій, які будуть визначені у перших випусках.

Керівник аналітичного департаменту Агентства моделювання ситуацій Ярослав ПАВЛОВСЬКИЙ зауважив, що проект "Парламентські вибори" зорієнтований на моделювання підготовки, перебігу виборів, конфігурації альянсів і протистоянь учасників кампанії, технологічні особливості ведення кампанії тощо.


UNIAN

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY