Розпочала роботу Літня школа з медіа права Інституту Медіа Права та Інтерньюз Нетворк

25 Липня 2005
641
25 Липня 2005
14:54

Розпочала роботу Літня школа з медіа права Інституту Медіа Права та Інтерньюз Нетворк

641
Розпочала роботу Літня школа з медіа права Інституту Медіа Права та Інтерньюз Нетворк
Сьогодні, 25 липня почала роботу Літня школа з медіа права, організована Інститутом Медіа Права та Інтерньюз Нетворк. У школі навчатимуться 30 юристів, відібраних на конкурсних засадах з понад 80 кандидатів з різних регіонів України. Серед учнів представники органів державної влади (Секретаріат Президента України, Центральна виборча комісія), громадських організацій (Інститут Масової Інформації, Асоціація мережевих телерадіомовників України, Асоціація видавців періодичної преси, Асоціація «Індустріальний Телевізійний Комітет», Херсонська міська асоціація журналістів „Південь” та інші), засобів масової інформації (Юридическая Газета, Український Медіа Холдинг, „Видавничий дім „ОГО” (м. Рівне), Всеукраїнська мережа „Мелодія” (м. Харків), Рекламно-видавнича група „Данкор” (м. Суми), а також адвокати, аспіранти, студенти старших курсів юридичних факультетів.

Літня школа з медіа права проводиться в Україні вперше. Протягом трьох тижнів учні вивчатимуть такі питання як захист приватного життя, дифамація, поширення інформації в Інтернеті, передвиборна агітація, діяльність громадського телебачення, ліцензування мовлення, захист суспільної моралі, авторські права та багато інших. Особливий акцент у навчальній програмі робиться на європейські стандарти у галузі медіа права, зокрема, Європейській конвенції з прав людини та практиці Європейського суду з прав людини.

Лекції проводять: юрист Європейського суду з прав людини Дмитро Третьяков (Страсбург), представниця міжнародної організації „Артикль 19” Федеріка Пріна (Лондон), директор Інституту проблем інформаційного права Андрій Ріхтер (Москва), професор, старший науковий співробітник сектору інформаційного права Інституту держави і права Російської Академії Наук Віктор Монахов (Москва). Серед українських експертів будуть зокрема: суддя Верховного Суду України Іван Домбровський, заступник Голови Центральної виборчої комісії Марина Ставнійчук, заступник Міністра юстиції України Валерія Лутковська, адвокат Наталія Петрова (Україна), кандидат юридичних наук, радник з юридичних питань Координатора програм ОБСЄ в Україні Станіслав Шевчук, а також директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко.

Інститут Медіа Права
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
641
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду