"5 канал" запрошує Євгена Марчука на прямий ефір

27 Травня 2005
719
27 Травня 2005
17:44

"5 канал" запрошує Євгена Марчука на прямий ефір

719
"5 канал" запрошує Євгена Марчука на прямий ефір
Сьогодні прес-служба Партії Свобода, оприлюднила заяву з приводу проекту «5-го каналу» «Закрита зона», в рамках якого 22 травня 2005 року було показано програму Володимира Ар’єва «Ціль: Україна. Частина II». У програмі зокрема йшлося про загальновідому справу так званої «банди перевертнів», а точніше, можливим зв’язкам ватажка цієї «банди» Гончарова із лідером Партії Свободи Євгеном Марчуком.

В заяві, зокрема, наголошено, що пан Марчук «неодноразово особисто спростовував розповсюджувані про нього продуковані з метою його дискредитації недолугі вигадки, однак автор передачі (В.Ар’єв) не знайшов за можливе у відповідності з кодексом журналістської етики навести в ній ці спростування або, бодай, згадати про них».

В тексті заяви також висловлено впевненість у тому, що В.Ар’єв «не міг не знати позицію Євгена Марчука щодо причини намагання пов’язати «банду перевертнів» Гончарова з ним, адже в програмі «Закрита зона»/«Зниклий Континент» (22.04.2004.) президент радіо «Континент» Сергій Шолох та журналіст Володимир Бойко засвідчили особисто пану Ар’єву джерело замовлення на дискредитацію Євгена Марчука через пов’язування його зi «справою Гонгадзе».

Як заявив автор програми «Закрита зона» Володимир Ар’єв, претензії з боку Партії Свободи є необґрунтованими. За словами В.Ар’єва, 5 тижнів тому пан Марчук у присутності співробітників Інтернет-видання «Українська правда» пообіцяв «Закритій зоні» розповісти все про справу Гонгадзе і про ситуацію з Ігорем Гончаровим. «Пан Марчук попросив зателефонувати йому за 8-10 днів, - зазначив автор «ЗЗ». – Ні у визначений час, ні потім телефон Є. Марчука не відповідав». «Таким чином, - вважає В.Ар’єв, - пан Марчук вирішив уникнути цього інтерв’ю у такий спосіб, як це робили багато персон, до яких зверталася «Закрита зона».

Отже, у відповідь на вимогу прес-служби Партії Свободи до керівництва «5 каналу» довести до його аудиторії текст згаданої вище заяви у повному обсязі, інформаційна редакція каналу вирішила надати прямий ефір особисто Євгену Марчуку (або ж його представникам) сьогодні, 27 травня, чи в будь-який інший зручний для них час у рамках інформаційного вечора на «5 каналі».

"Детектор медіа", за інф. прес-служби "5 каналу"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду