Державна виконавча служба арештувала рахунки єдиної україномовної газети в Криму

25 Травня 2005
659
25 Травня 2005
16:07

Державна виконавча служба арештувала рахунки єдиної україномовної газети в Криму

659
Державна виконавча служба арештувала рахунки єдиної україномовної газети в Криму
Державна виконавча служба Залізничного району Симферополя арештувала рахунки редакції єдиної в Криму україномовної газети “Кримська світлиця”. Про це повідомив редактор цього видання Віктор Качула.

За інформацією переданою Комітетом з моніторингу свободи преси в Криму рахунки “Кримської світлиці” заарештовані за поданням Пенсійного фонду, якому редакція газети заборгувала близько 6 тисяч гривень. За словами Віктора Качули, йому вдалося знайти приватних меценатів, які погодилися покрити цей борг, але Державна виконавча служба виявилася надиво оперативною.

Єдина в Криму україномовна газета “Кримська світлиця” з 1992 року фінансувалася з державного бюджету. Але в 2003 році уряд Віктора Януковича позбавив це видання державної підтримки. Попри звернення кримської громадськості, новий уряд України досі не ухвалив рішення про підтримку україномовної преси в Криму. На фінансування російськомовної і кримськотатарськомовної преси в автономії цього року планується виділити близько 3-х мільйонів гривень.

За інф. Комітету з моніторингу свободи преси в Криму

Читайте також:

Мінкультури відмовилося надати "Кримській світлиці" державну підтримку
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
659
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду