detector.media
25.05.2005 16:07
Державна виконавча служба арештувала рахунки єдиної україномовної газети в Криму
Державна виконавча служба Залізничного району Симферополя арештувала рахунки редакції єдиної в Криму україномовної газети “Кримська світлиця”. Про це повідомив редактор цього видання Віктор Качула.

За інформацією переданою Комітетом з моніторингу свободи преси в Криму рахунки “Кримської світлиці” заарештовані за поданням Пенсійного фонду, якому редакція газети заборгувала близько 6 тисяч гривень. За словами Віктора Качули, йому вдалося знайти приватних меценатів, які погодилися покрити цей борг, але Державна виконавча служба виявилася надиво оперативною.

Єдина в Криму україномовна газета “Кримська світлиця” з 1992 року фінансувалася з державного бюджету. Але в 2003 році уряд Віктора Януковича позбавив це видання державної підтримки. Попри звернення кримської громадськості, новий уряд України досі не ухвалив рішення про підтримку україномовної преси в Криму. На фінансування російськомовної і кримськотатарськомовної преси в автономії цього року планується виділити близько 3-х мільйонів гривень.

За інф. Комітету з моніторингу свободи преси в Криму

Читайте також:

Мінкультури відмовилося надати "Кримській світлиці" державну підтримку
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY