Член фракції СДПУОзвинувачує у порушенні законодавства 1-й Національний канал, "Еру" та "5 канал"

18 Травня 2005
702
18 Травня 2005
14:46

Член фракції СДПУОзвинувачує у порушенні законодавства 1-й Національний канал, "Еру" та "5 канал"

702
Член фракції СДПУОзвинувачує у порушенні законодавства 1-й Національний канал, "Еру" та "5 канал"
18 квітня народний депутат, член фракції СДПУ(О) Єфим Фікс звернувся із депутатським запитом до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка та голови Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики Миколи Негрича щодо усунення порушень вимог чинного законодавства України у сфері телерадіомовлення, зокрема Закону “Про рекламу”, телеканалами 1-й Національний канал, “Ера” та “5 канал”.

Народний депутат повідомив, що під час вивчення стану дотримання телерадіоорганізаціями України законодавства про рекламу було виявлено неодноразові порушення вимог статті 13 Закону України “Про рекламу”, а саме перевищення квоти, відведеної на трансляцію рекламних матеріалів, в ефірі 1-го Національного каналу України, телеканалу «Ера» та телеканалу «5 канал». За словами Фікса, в "ефірі 1-го Національного у період з 18 квітня по 30 квітня 2005 року зафіксовано 41 порушення (перевищення квоти на годину мовлення становило від 3 сек. до 6 хв. 22 сек.), в ефірі ТК “Ера” 18, 21, 25 , 27, 28 та 29 квітня зафіксовано 7 порушень (перевищення квоти становило від 13 сек. до 7 хв. 19 сек.), в ефірі “5-го каналу” з 28 березня по 3 квітня, а також з 25 квітня по 8 травня 2005 року зафіксовано 76 порушень (перевищення квоти становило від 2 сек. до 6 хв. 26 сек.)".

Є.Фікс звернувся до керівництва Нацради та Держкомітету надати інформацію щодо санкцій, вжитих у відношенні каналів-порушників.

Також у депутатському запиті міститься прохання до голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталія Шевченка роз’яснити, чи є трансляція телевізійних програм російською мовою в ефірі загальнонаціональних телевізійних каналів порушенням чинного законодавства України.

У випадку, якщо така трансляція є порушенням, народний депутат просить надати інформацію щодо санкцій, які Нацрада застосувала у відношенні 1-го Національного каналу України, телеканалу «Ера» та телеканалу «5 канал» у зв’язку з тим, що в ефірі згаданих каналів велося мовлення російською мовою. В ефірі ТК “Ера” російською мовою транслювався художній фільм “Визволення”, в ефірі “5-го каналу” – серіал “Відділ кадрів”, а в ефірі 1-го Національного 9 травня – парад на честь 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, що проходив на Красній площі у Москві.

За інф. преcс-служби СДПУ(О)

Читайте також:

"На ТЕТ суда нет"?

Телекомпанія ТЕТ оскаржуватиме попередження, винесене Національною радою
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
702
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду