Телекомпанія ТЕТ оскаржуватиме попередження, винесене Національною радою

28 Квітня 2005
707
28 Квітня 2005
12:49

Телекомпанія ТЕТ оскаржуватиме попередження, винесене Національною радою

707
Телекомпанія ТЕТ оскаржуватиме попередження, винесене Національною радою
27 квітня 2005 року відбулось засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, на якому було розглянуто питання про результати перевірки дотримання ЗАТ “Телекомпанія “ТЕТ” законодавства України та умов ліцензії і ухвалено рішення про застосування проти телеканалу санкції у вигляді попередження.

Рішення Нацради ухвалене за результатами перевірки ТК ТЕТ, яка відбулась 11 лютого. Зауваження державного регулюючого органу в галузі телерадіомовлення стосувалися перевищення квоти рекламного часу та порушень умов ліцензії щодо обсягу російськомовних передач на каналі.

Представники ТК ТЕТ з рішенням Нацради не згодні та вважають, що їм Нацрада не надала можливості відповісти на зауваження. Цим вони і пояснюють чому залишили засідання, й рішення було ухвалене без їхньої присутності.

Як зазначив Голова правління ЗАТ “Телекомпанія “ТЕТ” Григорій Тичина, “рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення ухвалене з грубим порушенням юридичної процедури”.

Керівники ТЕТ вважають, що таким чином телеканал хочуть позбавити ліцензії.

"Ми переконані, що рішення було ухвалене на підставі перекручених фактів, з порушенням існуючої юридичної процедури. Дані, що містяться в Акті перевірки Нацради, не відповідають дійсності. ТЕТ повністю виконує вимоги чинного законодавства та умови ліцензії щодо обсягу реклами та мовного режиму. Ми будемо відстоювати свою правоту всіма дозволеними законом методами, в тому числі, шляхом судового оскарження", – заявив Г.Тичина.

"ТК" також очікує, що представники Національної ради з питань телебачення та радіомовлення висловлять свою позицію стосовно ситуації, що склалася.

За інф. прес-служби телекомпанії ТЕТ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
707
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду