М.Томенко вважає, що політична еліта має зробити українське кіно модним

23 Лютого 2005
777
23 Лютого 2005
17:28

М.Томенко вважає, що політична еліта має зробити українське кіно модним

777
М.Томенко вважає, що політична еліта має зробити українське кіно модним
Виступаючи сьогодні під час парламентських слухань на тему “Національна кінематографія: стан, проблеми та шляхи їх вирішення”, віце-прем’єр-міністр України Микола Томенко наголосив на тому, що необхідно або боротися за створення нового міністерства з питань кіно, або впровадити ефективну модель управління цією галуззю, яка б не ставила перед собою мету, як „вициганити” у держави гроші, а яка б у комплексі, починаючи від задуму фільму і завершуючи його прокатом, пропагувала у ньому певні цінності і повертала у людей повагу до українського кіно.

Особливу увагу, за словами Миколи Томенка, варто приділити обов’язковій системі конкурсу, якщо у фінансуванні фільму є хоча б якась частка державних коштів. „Сама ідея конкурсів мусить бути не лише ідеєю кінематографії та телебачення, а ідеєю всього суспільства, де молода людина може через публічний конкурс заявити про себе”, - вважає віце-прем’єр. На його думку, не можна допускати того, що в Україні є певна кількість людей, які ділять між собою право знімати фільми за державні кошти.

„Нам необхідно здійснити якісний прорив у кінематографії і показати, що конкурентне українське кіно може існувати”, - переконаний Микола Томенко. Тому, на його думку, „виділяти кошти з держбюджету треба не під чиїсь звання чи заслуги, а під унікальність сценаріїв та ідей, які через продюсерування здатні просунути цей фільм на території бодай кількох інших країн”.

Але, за словами віце-прем’єра, кінематографія в нашій країні спочатку має стати елементом сприйняття передовсім українців, які вже забули про те, що є українське кіно.

„Лише законом прийняти рішення про відродження культури українського кіно не можна. Коли ми думаємо про кінематографію, то повинні вийти за межі власне кіно та його законодавчої підтримки. Перш за все необхідно змінити моду на українську культуру”, - вважає Микола Томенко. Тому, на його думку, поки керівництво країни та політична еліта не зробить кіно модним, доти жоден закон і жодна установа не поверне всім українцям повагу до українського кіно.

"Детектор медіа",за інф.прес-служби М.Томенка
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду