Тарасюк закликав ЗМI не використовувати неофiцiйну кiлькiсть об'єктiв, приватизацiя яких може бути переглянута

17 Лютого 2005
499
17 Лютого 2005
20:45

Тарасюк закликав ЗМI не використовувати неофiцiйну кiлькiсть об'єктiв, приватизацiя яких може бути переглянута

499
Тарасюк закликав ЗМI не використовувати неофiцiйну кiлькiсть об'єктiв, приватизацiя яких може бути переглянута
Як повідомляє IНТЕРФАКС-Україна, Мiнiстр закордонних справ України Борис Тарасюк закликав журналiстiв не використовувати неофiцiйнi цифри кiлькостi об'єктiв, приватизацiя яких може пiдлягати ревiзiї.

"Я би просив вас не використовувати цифри, якi не є офiцiйними, i говорити про тисячi об'єктiв", - сказав мiнiстр, вiдповiдаючи на запитання журналiстiв на брифiнгу в четвер у Києвi.

Вiн також наголосив, що Кабмiн "не буде використовувати термiн "реприватизацiя".

"Уряд домагатиметься в судовому порядку вiдновлення прав держави стосовно тих об'єктiв, якi були приватизованi з порушенням законодавства", - сказав Б.Тарасюк.

Як повiдомлялося, 16 лютого прем'єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко заявила, що Генпрокуратура пiдготувала перелiк з близько 3000 пiдприємств, пiд час приватизацiї яких, на її думку, були допущенi порушення. Уряд разом з Генпрокуратурою збирається оскаржити приватизацiю цих об'єктiв у судi.

Водночас вона не змогла назвати кiлькостi пiдприємств, якi будуть повернутi державi, зазначивши, що це вирiшать суди. За словами Ю.Тимошенко, по кожному з цих об'єктiв Генпрокуратура порушувала кримiнальнi справи, якi, однак, "закривалися за телефонними дорученнями", оскiльки "найвище керiвництво держави покривало цi кримiнальнi злочини".

Увечерi цього ж дня президент Вiктор Ющенко запевнив, що перелiк приватизованих пiдприємств, що пiдлягають ревiзiї, який оприлюднить уряд, не буде згодом доповнюватися.

Interfax
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
499
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду