detector.media
17.02.2005 20:45
Тарасюк закликав ЗМI не використовувати неофiцiйну кiлькiсть об'єктiв, приватизацiя яких може бути переглянута
Як повідомляє IНТЕРФАКС-Україна, Мiнiстр закордонних справ України Борис Тарасюк закликав журналiстiв не використовувати неофiцiйнi цифри кiлькостi об'єктiв, приватизацiя яких може пiдлягати ревiзiї.

"Я би просив вас не використовувати цифри, якi не є офiцiйними, i говорити про тисячi об'єктiв", - сказав мiнiстр, вiдповiдаючи на запитання журналiстiв на брифiнгу в четвер у Києвi.

Вiн також наголосив, що Кабмiн "не буде використовувати термiн "реприватизацiя".

"Уряд домагатиметься в судовому порядку вiдновлення прав держави стосовно тих об'єктiв, якi були приватизованi з порушенням законодавства", - сказав Б.Тарасюк.

Як повiдомлялося, 16 лютого прем'єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко заявила, що Генпрокуратура пiдготувала перелiк з близько 3000 пiдприємств, пiд час приватизацiї яких, на її думку, були допущенi порушення. Уряд разом з Генпрокуратурою збирається оскаржити приватизацiю цих об'єктiв у судi.

Водночас вона не змогла назвати кiлькостi пiдприємств, якi будуть повернутi державi, зазначивши, що це вирiшать суди. За словами Ю.Тимошенко, по кожному з цих об'єктiв Генпрокуратура порушувала кримiнальнi справи, якi, однак, "закривалися за телефонними дорученнями", оскiльки "найвище керiвництво держави покривало цi кримiнальнi злочини".

Увечерi цього ж дня президент Вiктор Ющенко запевнив, що перелiк приватизованих пiдприємств, що пiдлягають ревiзiї, який оприлюднить уряд, не буде згодом доповнюватися.

Interfax
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY