Василь Червоній: більшість газет Рівненщини працюють "не на правду"

26 Січня 2005
826
26 Січня 2005
13:29

Василь Червоній: більшість газет Рівненщини працюють "не на правду"

826
Василь Червоній: більшість газет Рівненщини працюють "не на правду"
Народний депутат Василь Червоній, керівник виборчого штабу Віктора Ющенка на Рівненщині заявив, що вважає “Рівненську газету” та газету “7 днів” інформаційними кілерами. Він зазначив, що буде добиватися зміни редакторів газет регіону, оскільки на його думку більшість з них працює “не на правду”. Як повідомлялося, учора рівненський суд виніс рішення за позовом штабу Віктора Ющенка до місцевої комунальної газети “7 днів” про виплату дійсному Президенту України моральної шкоди у сумі 100 тисяч гривень за публікацію (19-11-2004) матеріалу “Політичні цілі Віктора Ющенка” на замовлення штабу екс-кандидата у президенти Віктора Януковича. Матеріал містив агітацію проти тоді ще кандидата від опозиції.

За словами Василя Червонія, які цитує ІМІ, ці газети “обслуговували режим Кучми-Медведчука-Януковича”, неадекватно реагували на події, які відбувалися в Україні, оббріхували Віктора Ющенка, а тепер ховаються від суду. На питання про те, чи він знає про тиск, який чинився на редакторів комунальних ЗМІ під час виборів, народний депутат повідомив, що на сесії Рівненської міської ради він закликав редактора “7 днів” покласти руку на Євангеліє і сказати, хто чинив на нього тиск, але редактор відповів, що на нього не тиснули.

У той же час виконуюча обов”язки головного редактора “7 днів” Світлана Калько, розповіла, що газета визнала свою провину перед Віктором Ющенком, за рішенням суду по першому позову (вимога спростування неправдивих відомостей) було опубліковане спростування (програма кандидата), тираж збільшений і розданий читачам безкоштовно.

Проте, народний депутат дав зрозуміти, що не вважає таку форму вибачення визнанням провини газети. За його словами газета не принесла вибачень на сторінках, а тільки надрукувала передвиборчу програму Віктора Ющенка.

Щодо позову до іншого видання “Рівненської газети” (перше засідання у цій справі має відбутися 28 січня 2005 року) Василь Червоній зазначив, що редактор “образилася” на те, що він розіслав у багато видань прохання надрукувати Закон України "Про особливості застосування Закону України "Про вибори Президента України" при повторному голосуванні 26 грудня 2004 року та просив проінформувати про опублікування письмово. У матеріалі “Бабай під рівненським соусом“ (від 17 грудня 2004 року), якого стосується позов, головний редактор газети Ольга Ільчук зазначила, що видання не повинне звітувати будь-кому про свою діяльність. “Нібито нічого страшного. Але у своїй діяльності газети керуються не чиїмись листами і пропозиціями, а Законами “Про інформацію”, “Друковані засоби масової інформації” і багатьох інших, написаних й затверджених Верховною Радою. А ще уподобаннями і бажаннями своїх читачів. І звітувати про свою роботу чи друкування матеріалів не зобов’язані нікому”, - йшлося у матеріалі редактора. Василь Червоній висловив обурення тим, що редактор у своєму матеріалі назвала його “бабаєм” і переконаний, що позов до газети про образу честі та гідності є цілком логічним.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
826
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду