Рівненська газета "7 днів" винна Президенту 100 тисяч

26 Січня 2005
1149
26 Січня 2005
13:02

Рівненська газета "7 днів" винна Президенту 100 тисяч

1149
Рівненська газета "7 днів" винна Президенту 100 тисяч
У вівторок на адресу редакції газети "Сім днів" надійшло судове рішення про стягнення з тижневика на користь Віктора Ющенка 100 тисяч гривень і 5 тисяч державного мита як компенсацію за завдану йому моральну шкоду. Однак, редакцію глибоко вразило не стільки саме рішення, скільки той факт, що суд відбувся без участі представника ЗМІ (редакція заздалегідь подала до суду клопотання про перенесення засідання через порушення судом терміну вручення повістки).

За повідомелнням ІМІ, не дочекавшись чергового повідомлення про призначення слухання, тижневик 25 січня одержав рішення суду, датоване 18 січня, яке ухвалив суддя Денисюк П.Д. При цьому, 21 січня представник редакції, побувавши в міському суді та звернувшись до секретаря судді Шеремет А.М. (яка була призначена у справі), отримав на словах відповідь, що судове засідання на прохання газети відкладене. Про дату наступного засідання, як йому сказали в суді, редакцію повідомлять.

Наразі тижневик “Сім днів” залишає за собою право оскаржити рішення суду згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, що перший позов від команди Віктора Ющенка до газети "7 днів" було вирішено судом на користь позивача. 19 листопада газета "7 днів" опублікувала матеріал на основі договору зі штабом кандидата у президенти Віктора Януковича. Шьтаб надав газеті матеріали, що містили антирекламу передвиборної програми Віктора Ющенка. Суд зобов"язав газету надрукувати спростування і її редактор виконав вимогу. Проте пізніше команда віктора Ющенка подала другий позов про стягення моральної шкоди у розмірі 100 тисяч гривень з газети та її засновників - Рівненської міської ради.

За словами виконуючої обов"язки редактора газети Світлани Калько, виплата такої суми може призвести до закриття газети, яка і без того знаходиться на межі закриття. Проте, за її словами, наразі колектив, визнаючи свою неправоту щодо першої ситуації із опублікуванням передвиборної програми Віктора Ющенка, що містила неправдиві відомості, намагається зберегти видання.

IMI

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1149
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду