Видавці “Львівської газети” залишаються у журналістиці

19 Січня 2005
895
19 Січня 2005
14:10

Видавці “Львівської газети” залишаються у журналістиці

895
Видавці “Львівської газети” залишаються у журналістиці
Група видавців “Львівської газети” не збирається залишати мас-медійне середовище.

Про це пише ІМІ, посилаючись на повідомлення Ярослава Рущишина, керівника львівського підприємства "Троттола", одного із засновників ЛГ. Він назвав неточною інформацію щодо продажу видання, зауваживши, що фактично вони “залучають інвестиції до газети”: "У якій формі це буде зроблено – не знаємо". "Процес ще йде," - додав пан Рущишин.

Ярослав Рущишин зазначив, що звичайно хотів би залишитися у галузі мас-медіа, оскільки ще не всі завдання “Львівської газети” виконані. За його словами, газету було створено не тільки заради виборів Президента: “занадто велика розкіш – таке робити”.

"Однозначно, ми будемо щось робити з мистецьким об”єднанням “Дзига” чи без," - додав він.

Одним із завдань на найближче майбутнє Ярослав Рущишин бачить “погашення війни з податковою”, оскільки за його словами, судовий процес, який триває безперервно, відволікає його від інвестицій на майбутнє.

Як повідомлялося, у вересні 2003 року львівські податківці звинуватили засновників “Львівської газети” Ярослава Рущишина та директора мистецького об”єднання “Дзига” Маркіяна Іванишина у несплаті податків на суму більше 100 тисяч гривень, зокрема під час фестивалю „Слухай українське!”, який проходив у січні-квітні 2002 року у клубі „Лялька”. Під час фестивалю, який окрім „Троттоли” спонсорувала компанія UMC, фірми „Менс”, „Корн”, „Стек” та інші, Рущишин з Іващишином, нібито „увійшли в злочинну змову”. На думку слідства, підступ полягав у тому, що ведучі не оголошували „Троттолу” серед спонсорів.

IMI

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
895
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду