Євген Марчук: за Ющенка-президента знайдуть вбивць Гонгадзе

24 Грудня 2004
671
24 Грудня 2004
16:09

Євген Марчук: за Ющенка-президента знайдуть вбивць Гонгадзе

671
Євген Марчук: за Ющенка-президента знайдуть вбивць Гонгадзе
Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України, екс-міністр оборони Євген Марчук упевнений, що після приходу Віктора Ющенка до влади справа Георгія Гонгадзе буде розкрита впродовж півроку. Про це він заявив в інтерв`ю інтернет-виданню "Главред", перебуваючи на лікуванні в госпіталі СБУ.

Під час інтерв`ю Євген Марчук з посиланням на своїх знайомих сказав, що “справа Гонгадзе в практичному, оперативному значенні вже відома”. На запитання, чи знає він, хто вбив Гонгадзе, Марчук відповів: “Я ще раз говорю: у тій мірі, в якій я знаю, - це справа вже майже розслідувана. Залишилося довести її юридично до завершення. Хоча довести її в суді до логічного завершення – набагато складніше, ніж досліджувати оперативно. Хто і як убив Гонгадзе, я не знаю. Але слідству, думаю, відомо”. Євген Марчук також спростував свою причетність до "касетного скандалу". І на запитання, чи знав він, що кабінет Леоніда Кучми прослуховується, відповів: “Ні. До речі, зовсім недавно Мельниченко (колишній охоронець Президента України Микола Мельниченко – УНІАН) сам про це сказав”. “Я знаю, що дехто називав мене організатором "касетного скандалу", так само, як говорять, нібито я якось причетний до справи Гонгадзе. Але я вам говорю відверто: я не причетний до цих справ. Я думаю, скоро акценти навколо цього питання істотно зміняться. Важливим стане не те, хто що знав, а правда на плівках (зроблених в кабінеті Кучми Мельниченком – УНІАН), або монтаж”, - підкреслив Євген Марчук.

Нагадаємо, що проятгом весни-літа 2004 року тривала експертиза "плівок" Мельниченка за участю міжнародних експертів з Литви та Росії. Після завершення дослідження у Київському НДІ судових експертиз НДІ оголосило, що ці записи є змонтованою копією, й ідентифікувати голоси на них неможливо. Про це на прес-конференції в Києві 10 серпня 2004 року повідомив директор Київського НДІ судових експертиз Міністерства юстиції Олександр Круть. За його словами, була досліджена 31 фонограма в цифровому й аналоговому вигляді тривалістю понад 36 годин. "Відновити всі етапи було неможливо, усі розмови на тому або іншому етапі піддавалися компресії", - сказав Круть. За його словами, сигнали піддавалися обробці.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України двічі відмовляла неурядовим організаціям здійснювати громадський контроль за ходом експертизи "плівок" Мельниченка. ГПУ мотивувала свою відмову вимогами української Конституції та Кримінального кодексу.ІМІ, УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
671
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду