Нерухомість в Грузії: чому закордонні інвестори прагнуть її придбати?

Нерухомість в Грузії: чому закордонні інвестори прагнуть її придбати?

4 Січня 2024
496
4 Січня 2024
10:30

Нерухомість в Грузії: чому закордонні інвестори прагнуть її придбати?

496
Нерухомість в Грузії: чому закордонні інвестори прагнуть її придбати?
Нерухомість в Грузії: чому закордонні інвестори прагнуть її придбати?

Грузія — це країна, що розташована на стику Європи та Азії, на Південному Кавказі. Вона славиться різноманітністю ландшафтів — від високих гір до зелених долин, виноградників і чорноморського узбережжя. Купити нерухомість в Грузії прагнуть багато інвесторів, адже країна створює приємні умови для подальшого перепродажу майна, розгортання бізнесу тощо. 

Сюди приїжджають на відпочинок туристи з Європи та Америки, при цьому кількість забезпечених туристів так само зростає. І в цьому немає нічого дивного, оскільки влада Грузії активно працює над поліпшенням іміджу країни та розвитком туристичного бізнесу. Насамперед іноземців приваблює доступна за ціною нерухомість, якою буквально переповнений ринок.

У чому плюси придбання нерухомості в Грузії?

Є чимало переваг купівлі нерухомості в Грузії. Розглянемо основні:

  1. Різноманітний ринок нерухомості, починаючи від міських квартир і закінчуючи затишними будиночками на березі моря — є пропозиції як в новобудовах, так і в старому фонді. У будь-якому місті Грузії без зусиль можна знайти квартири, що відповідають будь-яким вимогам. Щороку з'являється величезна кількість нового житла, але і на вторинному ринку вистачає пропозицій.
  2. Інфраструктура, що активно розвивається — влада країни вкладає значні кошти в розвиток інфраструктури. Також проводяться різні програми із залучення іноземних інвесторів. Уряд зацікавлений у фінансових вливаннях, тому забезпечує хороші умови для інвестування. Завдяки цьому багато іноземців купують житло в Грузії з метою подальшої його здачі в оренду. Прибутковість від такого бізнесу становить близько 12% на рік. Як показує практика, в середньому стандартна квартира окупиться за 8–10 років, а преміальне житло ще швидше.
  3. Проста процедура оформлення прав власності — під час укладання угоди не обов'язкова особиста присутність. Можна навіть перебувати в іншій країні, оформивши угоду через свого представника за дорученням. При цьому практично відсутні бюрократичні зволікання.
  4. Під час купівлі нерухомості в Грузії можна досить швидко і легко оформити собі посвідку на проживання — для цього потрібно укласти угоду на певну суму. Це величезний плюс для тих, хто хоче переїхати в красиву країну з м'яким морським кліматом.
  5. Різноманітність курортів — у Грузії є відпочинок на будь-який смак: різні оздоровниці, гірськолижні курорти, чудові пляжі на узбережжі Чорного моря, безліч дивовижних пам'яток, а також гори та ліси для тих, хто полюбляє ходити в походи та віддає перевагу активному відпочинку.

 Ще один приємний аспект, що привертає увагу інвесторів до Грузії — відсутність податку на купівлю нерухомості. Покупцю необхідно сплатити лише державне мито. 

Отже, купівля нерухомості в Грузії — це чудова інвестиція. Неважливо комерційне приміщення чи житло, воно швидко окупиться. Також є можливість придбання земельної ділянки для подальшої забудови, що відкриває простір для вашої творчості та бізнес-ідей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
496
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду