detector.media
04.01.2024 10:30
Нерухомість в Грузії: чому закордонні інвестори прагнуть її придбати?
Нерухомість в Грузії: чому закордонні інвестори прагнуть її придбати?

Грузія — це країна, що розташована на стику Європи та Азії, на Південному Кавказі. Вона славиться різноманітністю ландшафтів — від високих гір до зелених долин, виноградників і чорноморського узбережжя. Купити нерухомість в Грузії прагнуть багато інвесторів, адже країна створює приємні умови для подальшого перепродажу майна, розгортання бізнесу тощо. 

Сюди приїжджають на відпочинок туристи з Європи та Америки, при цьому кількість забезпечених туристів так само зростає. І в цьому немає нічого дивного, оскільки влада Грузії активно працює над поліпшенням іміджу країни та розвитком туристичного бізнесу. Насамперед іноземців приваблює доступна за ціною нерухомість, якою буквально переповнений ринок.

У чому плюси придбання нерухомості в Грузії?

Є чимало переваг купівлі нерухомості в Грузії. Розглянемо основні:

  1. Різноманітний ринок нерухомості, починаючи від міських квартир і закінчуючи затишними будиночками на березі моря — є пропозиції як в новобудовах, так і в старому фонді. У будь-якому місті Грузії без зусиль можна знайти квартири, що відповідають будь-яким вимогам. Щороку з'являється величезна кількість нового житла, але і на вторинному ринку вистачає пропозицій.
  2. Інфраструктура, що активно розвивається — влада країни вкладає значні кошти в розвиток інфраструктури. Також проводяться різні програми із залучення іноземних інвесторів. Уряд зацікавлений у фінансових вливаннях, тому забезпечує хороші умови для інвестування. Завдяки цьому багато іноземців купують житло в Грузії з метою подальшої його здачі в оренду. Прибутковість від такого бізнесу становить близько 12% на рік. Як показує практика, в середньому стандартна квартира окупиться за 8–10 років, а преміальне житло ще швидше.
  3. Проста процедура оформлення прав власності — під час укладання угоди не обов'язкова особиста присутність. Можна навіть перебувати в іншій країні, оформивши угоду через свого представника за дорученням. При цьому практично відсутні бюрократичні зволікання.
  4. Під час купівлі нерухомості в Грузії можна досить швидко і легко оформити собі посвідку на проживання — для цього потрібно укласти угоду на певну суму. Це величезний плюс для тих, хто хоче переїхати в красиву країну з м'яким морським кліматом.
  5. Різноманітність курортів — у Грузії є відпочинок на будь-який смак: різні оздоровниці, гірськолижні курорти, чудові пляжі на узбережжі Чорного моря, безліч дивовижних пам'яток, а також гори та ліси для тих, хто полюбляє ходити в походи та віддає перевагу активному відпочинку.

 Ще один приємний аспект, що привертає увагу інвесторів до Грузії — відсутність податку на купівлю нерухомості. Покупцю необхідно сплатити лише державне мито. 

Отже, купівля нерухомості в Грузії — це чудова інвестиція. Неважливо комерційне приміщення чи житло, воно швидко окупиться. Також є можливість придбання земельної ділянки для подальшої забудови, що відкриває простір для вашої творчості та бізнес-ідей.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY