Полiтолог Павловський визнає, що Росiя прогавила революцiю в Українi

7 Грудня 2004
526
7 Грудня 2004
12:15

Полiтолог Павловський визнає, що Росiя прогавила революцiю в Українi

526
Полiтолог Павловський визнає, що Росiя прогавила революцiю в Українi
Росiя сфокусувалась на механiцi виборiв в Українi, але прогавила революцiю, вважає глава Фонду ефективної полiтики, безпосереднiй учасник українських подiй Глiб Павловський.

"Ми не зумiли звернути увагу наших партнерiв по Українi, та й самi проiгнорували той факт, що готується проект "перекидання". Ось якби ми готувалися саме до цього, то, я думаю, змогли б i запобiгти кризi в гострiй формi, i навiть пiдвищити рiвень дiалогу опозицiйних i провладних кiл", - вiдзначає Г. Павловський в iнтерв'ю, яке у вiвторок публiкує "Незалежна газета".

При цьому полiтолог наголошує, що у нього не було повноважень консультувати українських партнерiв щодо "превентивної контрреволюцiї".

"Якби ми мали повноваження консультувати українських партнерiв щодо превентивної контрреволюцiї, а не по виборах, то такого нещастя не було б. Але ми таких повноважень не мали. На жаль, i українськi партнери не хотiли розглядати цю тему, та й, чесно кажучи, офiцiйнi i полiтичнi кола в Росiї також до цього ставилися, на мiй погляд, з неповним викладенням", - говорить Г. Павловський.

Полiтолог наголосив: "Київ - дуже серйозний дзвiнок для Росiї".

"Я вважаю, що наша полiтична система не готова до нових революцiйних технологiй епохи глобалiзацiї. Поєднання внутрiшнього послаблення полiтичної системи i зовнiшнього тиску, зовнiшнiх провокацiй може призвести до того, що ми зiрвемося в нову революцiю, а глобальна революцiя в Росiї - це мало не здасться", - попереджає Г. Павловський.

Вiн закликає росiйських полiтикiв здобути урок з українських подiй. "Нам не треба боятися поразок. Треба боятися поразок, з яких не здобувають урокiв. Я сподiваюся, що з українських подiй ми здобудемо потрiбнi уроки. Ми програли не кому-небудь, а революцiї. I програли, на щастя, не на своїй територiї", - вiдзначає полiтолог.

Г. Павловський не виключив можливостi вiдходу з полiтики. "Тому мене зараз цiкавить не полiтика, а контрреволюцiя, - пояснив полiтолог. - Хочу зосередитися на нових ризиках, якi виникають для нас внаслiдок тiєї неминучої обставини, що Росiя включається у глобальний свiт, її вплив посилюється, але ще швидше посилюється зворотний вплив некерованих зовнiшнiх чинникiв на нашу слабко керовану полiтику. I ми, з моєї точки зору, до цього не готовi".

Інф. "Независимой газеты"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду