detector.media
07.12.2004 12:15
Полiтолог Павловський визнає, що Росiя прогавила революцiю в Українi
Росiя сфокусувалась на механiцi виборiв в Українi, але прогавила революцiю, вважає глава Фонду ефективної полiтики, безпосереднiй учасник українських подiй Глiб Павловський.

"Ми не зумiли звернути увагу наших партнерiв по Українi, та й самi проiгнорували той факт, що готується проект "перекидання". Ось якби ми готувалися саме до цього, то, я думаю, змогли б i запобiгти кризi в гострiй формi, i навiть пiдвищити рiвень дiалогу опозицiйних i провладних кiл", - вiдзначає Г. Павловський в iнтерв'ю, яке у вiвторок публiкує "Незалежна газета".

При цьому полiтолог наголошує, що у нього не було повноважень консультувати українських партнерiв щодо "превентивної контрреволюцiї".

"Якби ми мали повноваження консультувати українських партнерiв щодо превентивної контрреволюцiї, а не по виборах, то такого нещастя не було б. Але ми таких повноважень не мали. На жаль, i українськi партнери не хотiли розглядати цю тему, та й, чесно кажучи, офiцiйнi i полiтичнi кола в Росiї також до цього ставилися, на мiй погляд, з неповним викладенням", - говорить Г. Павловський.

Полiтолог наголосив: "Київ - дуже серйозний дзвiнок для Росiї".

"Я вважаю, що наша полiтична система не готова до нових революцiйних технологiй епохи глобалiзацiї. Поєднання внутрiшнього послаблення полiтичної системи i зовнiшнього тиску, зовнiшнiх провокацiй може призвести до того, що ми зiрвемося в нову революцiю, а глобальна революцiя в Росiї - це мало не здасться", - попереджає Г. Павловський.

Вiн закликає росiйських полiтикiв здобути урок з українських подiй. "Нам не треба боятися поразок. Треба боятися поразок, з яких не здобувають урокiв. Я сподiваюся, що з українських подiй ми здобудемо потрiбнi уроки. Ми програли не кому-небудь, а революцiї. I програли, на щастя, не на своїй територiї", - вiдзначає полiтолог.

Г. Павловський не виключив можливостi вiдходу з полiтики. "Тому мене зараз цiкавить не полiтика, а контрреволюцiя, - пояснив полiтолог. - Хочу зосередитися на нових ризиках, якi виникають для нас внаслiдок тiєї неминучої обставини, що Росiя включається у глобальний свiт, її вплив посилюється, але ще швидше посилюється зворотний вплив некерованих зовнiшнiх чинникiв на нашу слабко керовану полiтику. I ми, з моєї точки зору, до цього не готовi".

Інф. "Независимой газеты"
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY