"Допоможи правовому розв'язанню кризи" - "Знаю!"

25 Листопада 2004
616
25 Листопада 2004
18:39

"Допоможи правовому розв'язанню кризи" - "Знаю!"

616
"Допоможи правовому розв'язанню кризи" - "Знаю!"
Громадська ініціатива "Знаю!" закликає допомогти збору свідчень про порушення прав виборців. "Якщо ти став свідком таких порушень, просимо терміново заповнити бланк заяви, що додається, та надіслати його нам",- зазначається в повідомленні.

Бланк заяви та інструкцію до заповнення можна скачати з інтернет-сторінки "Знаю!"

по-українськи http://www.znayu.org.ua/?lang=ukr&loc=front&get=1&id=677

по-російськи http://www.znayu.org.ua/index.php?lang=rus&get=1&id=677#id677

Як заповнити бланк заяви

1. Після слів „я став свідком таких подій” необхідно викласти обставини, називаючи конкретних правопорушників (їхню посаду та/або П.І.П., якщо такі дані відомі), незаконні дії (детальний опис), наслідки та свідків (посаду, імена, якщо відомі), що можуть підтвердити ці обставини. Якщо для викладу подій не вистачає місця на бланку, опишіть їх на окремому аркуші.

2. Якщо через ці події тебе було позбавлено права голосу, необхідно зазначити: „В результаті вказаних вище дій мене було фактично позбавлено можливості проголосувати, чим було порушене право вільного волевиявлення, надане ст.21, 38, 69 Конституції України, ст.2 Закону України „Про вибори Президента України”.

3. Якщо ти маєш додаткове підтвердження порушень відеозаписом, свідченнями інших осіб, речовими доказами або іншими матеріалами – необхідно зазначити:

„Вказане вище порушення додатково підтверджується відеозаписом / додатковими поясненнями інших осіб / речовими доказами”.

4. Якщо за вказаними фактами порушень ти вже подавав скарги, заяви чи повідомлення до виборчих комісій будь-якого рівня чи інших органів, вкажи:

„За фактом вказаного вище порушення мною (або іншими особами) подавалася заява (скарга) до (дільничної виборчої комісії №___ (ТВО №___) / територіальної виборчої комісії №___/ ___________ суду м. __________/ Прокуратури м._________/)”.

А. Якщо за фактом подання прийнято рішення, зазнач:

„В результаті розгляду було прийняте рішення щодо _______ (виклад рішення)”.

B. Якщо рішення не приймалось, зазнач:

„За інформацією, що відома заявнику, вказана заява розглянута не була”.

5. Додаток - копії документів чи матеріалів, згаданих у заяві, якщо вони є в заявника, або зазначення місця їхнього зберігання.

Оригінал заяви відправляте: ЮЩЕНКУ ВІКТОРУ АНДРІЙОВИЧУ

04071, Київ, вул. Ярославська 1/3Б

Копії заяви відправляй:

ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ 01196, м.Київ, пл. Лесі Українки, 1

ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ 01024, м. Київ, вул. П. Орлика, 4

ГРОМАДЯНСЬКА ІНІЦІАТИВА „ЗНАЮ!” 03150, Київ, а/с 249

Тел/Факс: 8 (044) 4518337

Електронна пошта: vse@znayu.org.ua

Також можна дзвонити 8 800 50 22 500 (безкоштовно).

Znayu.org.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
616
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду