Особливості налаштування клавіатури геймера

Особливості налаштування клавіатури геймера

22 Квітня 2023
1169
22 Квітня 2023
09:30

Особливості налаштування клавіатури геймера

1169
Особливості налаштування клавіатури геймера
Особливості налаштування клавіатури геймера

Геймерська клавіатура — це не просто стильний аксесуар із яскравим підсвічуванням, а зручний для користувача набір клавіш. Відновити вчасно здоров’я, змінити за долю секунди зброю, виконати довгий стрибок — за правильного налаштування клавіш гра стане значно ефективнішою. Залежно від виробника та вартості ігрова клавіатура може підтримувати програмне забезпечення, що допомагає персоналізувати ігрові режими. Тому перед купівлею аксесуара зверніть увагу не лише на його технічні характеристики, а й на програмну складову.

Популярні ПО для клавіатур

Зазвичай великі компанії, які знаються на геймінгу та кіберспорті, пропонують до своїх товарів ще й оптимальний софт.

Серед користувачів мають попит наступні ПО:

  1. Logitech Gaming Software — програма, у якій можна налаштувати ігрову клавіатуру, мишку та інші пристрої. Тут геймер може задати параметри підсвічування, запрограмувати клавіші, створити окремі профайли для різних ігор, налаштувати макроси.
  2. Razer Synapse — відомий американський бренд пропонує зручну роботу з макросами, програмування клавіш і зберігання всіх налаштувань у власному хмарному сховищі.
  3. Corsair iCUE — тут можна задати необхідні функції для клавіш клавіатури, створити макроси, персоналізувати підсвічування. Окрім цього програма дозволяє відстежувати температуру та використання центрального й графічного процесора.
  4. SteelSeries Engine — тут легко не тільки запрограмувати кнопки на необхідні задачі, а й зробити так, щоб вони по-різному підсвічувалися залежно від дій гравця.

Найкраще вибрати ігрову клавіатуру з можливістю створювати макроси. Так можна автоматизувати чимало дій — від активації суперможливостей персонажа до стрільби та відновлення здоров’я.

Рекомендації щодо кнопок геймерської клавіатури

Окрім спеціальних програм, кнопки також можна налаштувати безпосередньо в грі. Параметри найчастіше знаходяться в меню «Управління» або «Клавіші». Але для початку варто визначити, як керувати персонажем, зброєю, ресурсами та іншими елементами. Після цього ви зможете розмістити функції клавіш саме так, як вам зручно.

Для управління рухами персонажа вибирають кнопки WASD або клавіші-стрілки. Перший варіант більш зручний для ігор від третьої особи або з оглядом зверху. Другий — доречний в іграх, де управління відбувається двома руками.

Для гонок, файтингів або спортивних симуляторів інколи зручніше використовувати геймпад. Але якщо його немає, за допомогою спеціальних утиліт можна переналаштувати клавіатуру. У будь-якому разі функції клавіш мають відповідати потребам і побажанням гравця.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1169
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду