Сонцезахисні засоби: поради щодо вибору та правильного нанесення

Сонцезахисні засоби: поради щодо вибору та правильного нанесення

28 Березня 2023
563
28 Березня 2023
09:00

Сонцезахисні засоби: поради щодо вибору та правильного нанесення

563
Сонцезахисні засоби: поради щодо вибору та правильного нанесення
Сонцезахисні засоби: поради щодо вибору та правильного нанесення

Всі ми знаємо, що косметика для захисту від сонця — обов'язковий компонент догляду за шкірою. Але з такою кількістю доступних лосьйонів, спреїв і гелів, як дізнатися, який сонцезахисний крем дійсно запобігатиме сонячним опікам і раку шкіри?

Багато людей згадують про сонцезахисний крем, коли обгорають на сонці. Проте тип сонцезахисного засобу, який ви вибираєте, так само важливий, як і те, як ви його використовуєте. Підібрати відповідний захисний продукт ви можете у каталозі інтернет-магазину «Ватсонс»: www.watsons.ua/ru/dermatokosmetika/zashita-ot-solntsa/c/derma-sun-protection

Перш ніж вирушити на вулицю, дотримуйтесь цих порад, щоб максимально захистити свою шкіру.

1. Використовуйте захист від UVA- та UVB-променів

Завжди вибирайте сонцезахисний крем, який забезпечує повний захист. Таким чином, ви вбережете свою шкіру від ультрафіолетових променів типу B (UVB), що викликають сонячні опіки та пошкодження шкіри, а також типу A (UVA), що підвищують ризик розвитку раку шкіри.

Також переконайтеся, що вибраний вами сонцезахисний крем містить оксид цинку або діоксид титану. Ці інгредієнти допомагають блокувати як UVA-, так і UVB-промені.

2. Віддайте перевагу сонцезахисному фактору SPF 30+

Завжди використовуйте сонцезахисний крем із SPF (фактором захисту від сонця) 30 або вище. SPF у вашому сонцезахисному кремі поглинає та відбиває сонячні промені, тому вони не обпалюють і не ушкоджують шкіру.

Що вище показник SPF, то краще. Однак багато людей думають, що вони можуть безпечно залишатися на сонці довше, якщо виберуть вищий SPF, але це не так. Причина в тому, що захист SPF не збільшується пропорційно до призначеного номеру SPF. У той час як SPF 30 поглинає 97% сонячних променів, SPF 50 поглинає трохи більше – 98%.

3. Використовуйте засіб завчасно та охоплюйте всі ділянки

Вашій шкірі може знадобитися до 30 хвилин, щоб увібрати сонцезахисний крем. Тому наносьте його за пів години до виходу надвір. І не заощаджуйте: щоб крем ефективно виконував свою роботу, ви повинні нанести достатню кількість на кожну частину вашого тіла, що піддається впливу сонця. Входять також вуха, ноги і задня частина шиї.

4. Повторно наносьте крем щодві години

Забудьте про захист на весь день. Сонцезахисний крем перестає діяти вже за кілька годин. Тому необхідно наносити його повторно кожні 2 години. У деяких випадках варто повторно використовувати засіб кожні 60–90 хвилин:

  • Якщо ви використовуєте сонцезахисний спрей, тому що він легше змивається.
  • Якщо ви плаваєте чи відчуваєте надмірну пітливість.

5. Не покладайтеся лише на сонцезахисний крем

На жаль, засіб від сонця не може повністю запобігти сонячним опікам. Але ви можете подарувати своїй шкірі додатковий захист, використовуючи:

  • бальзам для губ з SPF 30 або вище;
  • капелюх із широкими полями;
  • окуляри із захистом від ультрафіолету;
  • світлий щільний одяг із довгими рукавами.

Ви також можете захистити свою шкіру, ховаючись від сонця з 10 до 16 години. У цей час шкідливі ультрафіолетові промені сонця найсильніші.

Пам'ятайте, що жоден сонцезахисний крем не забезпечує 100% захисту від сонця. Але, вживши ці додаткові запобіжні заходи і витративши час на правильне нанесення та повторне використання сонцезахисного крему, ви можете значно знизити свої шанси на сонячні опіки та рак шкіри.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
563
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Злата
244 дн. тому
Усією сім'єю користуємося сонцезахисними засобами від Evy Technology japan-shampoo.com.ua/brand/evy-kupit замовляю відразу для себе та дітей, засоби класні та зручні у використанні та ефективні, не залишають плівку на шкірі, можна наносити під макіяж.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду