«Пазли дитячих мрій»: про біль війни та бажання жити далі

«Пазли дитячих мрій»: про біль війни та бажання жити далі

1 Лютого 2023
4133
1 Лютого 2023
15:29

«Пазли дитячих мрій»: про біль війни та бажання жити далі

4133
У січні телеканал «Еспресо» разом з благодійними фондами «МХП-Громаді» та «Діти Героїв» презентували соцпроєкт про малечу, яка втратила найрідніших під час війни – «Пазли дитячих мрій».
«Пазли дитячих мрій»: про біль війни та бажання жити далі
«Пазли дитячих мрій»: про біль війни та бажання жити далі

Чотири різні долі. Чотири надважкі історії. Утім, у кожній – жага до життя. Протягом місяця глядачі знайомилися з «дорослими» дітьми, що йшли за мрією та сильними жінками, які рятувалися з окупації попри втрати й біль. Серед наших героїв – ті, хто втратив усе, окрім віри.

Перша історія про 9-річного киянина Всеволода Яшного 

З перших днів повномасштабного вторгнення його батько поїхав на фронт захищати Україну. Під час одного з боїв загинув в Донецькій області. Всеволод з мамою залишилися вдвох. Утім, хлопець не опустив руки, а почав підтримувати маму, писати вірші та мріяти. Уже довго наш герой хотів зустрітися з відомими ілюзіоністами України Magic Five. Одного дня в столиці його найзаповітніша мрія здійснилася.

Історія Всеволода Яшного

Друга історія переселенки з Краматорська Єлизавети Гавенко

Одного дня ворожий снаряд прилетів поблизу її домівки. Дівчина вмить втратила батька й сама отримала поранення. Тоді з мамою вирішили тікати з Краматорська на Вінниччину. З собою взяли найнеобхідніше. У програмі «Пазли дитячих мрій» під час солодкого майстер-класу ми допомогли Єлизаветі здійснити одне з її бажань.

Історія Єлизавети Гавенко:

Історія родини Яцканичів із Запорізької області

Мрію родини Яцканичів ми здійснювали у Києві. Наша героїня Дар’я з мамою і татом зустріли російське вторгнення вдома, у Запорізькій області. За кілька днів після початку — дівчина втратила батька. Згодом Дар'я з мамою втекли з окупації в село на Київщині. Дівчина дуже любить готувати. А ще — мріє про подіум. До нашого проєкту залюбки долучився відомий стиліст Кирило Савченко та допоміг зробити Дар’ї неймовірний сюрприз. 

Історія Дар’ї Яцканич:

Двійко братиків із героїчного Маріуполя

Остання історія про двох братиків з героїчного Маріуполя. Михайло та Гєра Поміщикові довго залишалися в оточеному росіянами місті. Утім, після того, як ворожий снайпер вбив їхнього батька, родині довелося тікати. Ніхто навіть уявити не міг, що вже за кілька місяців хлопці розпочнуть нове життя і зустрінуться з кумиром Євгеном Кошовим. 

Історія Михайла та Гєри Поіщикових:

Підсумкова гостьова студія проєкту «Пазли дитячих мрій» вийшла досить хвилюючою. 

Після всіх відзнятих історій починаєш більше розуміти почуття людей, у яких війна забрала геть усе. Ми навчилися цінувати прості речі, нам став дорогим час, проведений разом з рідними людьми, в рідних домівках. Попри горе, що несе війна, найголовніше – не загубити себе та не переставати мріяти. 

Пресслужба Еспресо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4133
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду