Анна Політковська презентує "Другу чеченську""Детектор медіа"

5 Жовтня 2004
1270
5 Жовтня 2004
14:23

Анна Політковська презентує "Другу чеченську""Детектор медіа"

1270
Анна Політковська презентує "Другу чеченську""Детектор медіа"
Книга відомої російської журналістки видана українською мовою видавництвом „Діокор” і в Україні відзначена нагородою 11 Форуму видавців у Львові (2004 рік).

7 жовтня о 17.30 у Будинку вчителя (м. Київ, вул. Володимирська, 57) відбудеться презентація "Другої чеченської" за безпосередньої участі автора: "Друга чеченська війна: тероризм влади або захист вітчизни – очима очевидця".

Анна Політковська – жінка, яка пропустила жах другої чеченської війни крізь себе, розділила тяжку долю чеченського народу.

Російська газета "Союз журналістів" написала, що журналістика Політковської є "високим взірцем служіння людям через свою професію".

Анна Політковська працює журналістом у московській опозиційній газеті „Новая газета”. Вона відома в Росії і світі своїми публікаціями та книгами про війну в Чечні. У Росії репортажі Політковської є чи не єдиним джерелом правдивої інформації про реальну ситуацію у бунтівній республіці. Анна Політковська брала участь у переговорах з терористами під час захоплення Театрального центру на Дубровці в Москві („Норд Ост”). Її статті та книги відзначаються безкомпромісністю, високою емоційністю, детальністю опису. Лауреат багатьох журналістських премій, в тому числі премії імені Андрія Сахарова „За журналістику як вчинок” та премії ОБСЄ „За журналістику і демократію”. Під час захоплення заручників у Північній Осетії Анна Політковська намагалась потрапити у Беслан, але за нез’ясованих обставин отруїлася в літаку. У важкому стані журналістку було переправлено до Москви. Наразі Анна Політковська відновила активну діяльність як опозиційний журналіст і правозахисник.

"Детектор медіа"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1270
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду