detector.media
05.10.2004 14:23
Анна Політковська презентує "Другу чеченську""Детектор медіа"
Книга відомої російської журналістки видана українською мовою видавництвом „Діокор” і в Україні відзначена нагородою 11 Форуму видавців у Львові (2004 рік).

7 жовтня о 17.30 у Будинку вчителя (м. Київ, вул. Володимирська, 57) відбудеться презентація "Другої чеченської" за безпосередньої участі автора: "Друга чеченська війна: тероризм влади або захист вітчизни – очима очевидця".

Анна Політковська – жінка, яка пропустила жах другої чеченської війни крізь себе, розділила тяжку долю чеченського народу.

Російська газета "Союз журналістів" написала, що журналістика Політковської є "високим взірцем служіння людям через свою професію".

Анна Політковська працює журналістом у московській опозиційній газеті „Новая газета”. Вона відома в Росії і світі своїми публікаціями та книгами про війну в Чечні. У Росії репортажі Політковської є чи не єдиним джерелом правдивої інформації про реальну ситуацію у бунтівній республіці. Анна Політковська брала участь у переговорах з терористами під час захоплення Театрального центру на Дубровці в Москві („Норд Ост”). Її статті та книги відзначаються безкомпромісністю, високою емоційністю, детальністю опису. Лауреат багатьох журналістських премій, в тому числі премії імені Андрія Сахарова „За журналістику як вчинок” та премії ОБСЄ „За журналістику і демократію”. Під час захоплення заручників у Північній Осетії Анна Політковська намагалась потрапити у Беслан, але за нез’ясованих обставин отруїлася в літаку. У важкому стані журналістку було переправлено до Москви. Наразі Анна Політковська відновила активну діяльність як опозиційний журналіст і правозахисник.

"Детектор медіа"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY