Заступник керівника Управління радіочастот В.Смоляр не знає, чому не прораховані частоти на прохання "5 каналу""Детектор медіа"

4 Серпня 2004
939
4 Серпня 2004
16:28

Заступник керівника Управління радіочастот В.Смоляр не знає, чому не прораховані частоти на прохання "5 каналу""Детектор медіа"

939
Заступник керівника Управління радіочастот В.Смоляр не знає, чому не прораховані частоти на прохання "5 каналу""Детектор медіа"
Про це заступник керівника Управління радіочастот Володимир Смоляр повідомив кореспондента "Детектор медіа" під час проведення "гарячої лінії" в Кабінеті Міністрів України, відповідаючи на запитання "Чому Укрчастонагляд прорахував на замовлення каналу "Служба інформації" 75 частот в обхід Нацради України, а прохання прорахувати частоти для "5 каналу" залишилися без розгляду?".

Власне, заступник керівника Управління радіочастот В.Смоляр не зміг дати однозначної відповіді: „Я не володію ситуацією настільки, щоб відповісти однозначно. Із цим питанням треба звернутися до Укрчастотнагляду, щоб вони пояснили, тому що не знаю, які канали замовлялися "5 каналом". Уся можливість прорахунку визначається у кожній конкретній гарячій точці, узгоджується по параметрам. Ті параметри, що заявляються спочатку, будуть далекі від тих, які будуть реалізовані фактично.

І до Центру укрчасотнагляду надходять заявки на прорахунок від Національної ради. Вони «знеособлені», там не вказується, для якої компанії які частоти вираховуються. Це загальна форма, де не вказується, для кого здійснюються прорахунки.”


Однак очевидно, що В.Смоляр таки не володіє ситуацією повною мірою. Адже існує практика "лобіювання" в Укрчастотнагляді прорахунку частот для провладних каналів досить впливовими особами. Як уже повідомляла "Детектор медіа", в інтересах ТРК "Україна" звертався Прем’єр-міністр України В.Янукович, в інтересах "Мультимедіасервісу" - Президент Леонід Кучма.

Наталія Данькова, студентка Інституту журналістики, для "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
939
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду