Чотири іракських журналісти заявили, що над ними теж знущалися американські солдати"Німецька хвиля",

19 Травня 2004
748
19 Травня 2004
13:30

Чотири іракських журналісти заявили, що над ними теж знущалися американські солдати"Німецька хвиля",

748
Чотири іракських журналісти заявили, що над ними теж знущалися американські солдати"Німецька хвиля",
Приводом для звернення до командування американським контингентом в Іраку й керівництва Пентагону з вимогою розслідувати факти знущань над трьома працівниками Рейтер стала відписка, яку агентство отримало у відповідь на аналогічне звернення до представників армії США, що дислокуються під Фаллуджою. У документі наголошується, що інформація про знущання над журналістами не підтверджується.

У вівторок американські телеканали показали журналіста, оператора й водія агентства Рейтер, які мають арабське походження. Їх помилково помістили в табір для військовополонених, де систематично били й принижували. Зокрема, одягали на голови пластикові мішки, позбавляли сну й погрожували сексуальним насильством.

Представники агентства Рейтер стверджують, що ще в січні запропонували американським слідчим особисто зустрітися з жертвами знущань, однак слідчі відмовилися. Стало відомо, що окрім працівників Рейтер знущанням було піддано й працівника американського телеканалу NBC Алі Мухаммеда Хусейна аль-Бадрані.

Заява Рейтер пролунала на тлі скандалу довкола тюрми Абу-Граїб, в якій американські військовослужбовці знущалися над в’язнями. Державний секретар США Колін Пауелл назвав цей скандал найбільшою плямою на репутації США в сучасній історії, повідомляє "Німецька хвиля".

А сьогодні в Іраку розпочинається перший судовий процес у справі знущань американських солдатів над іракськими полоненими.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду