detector.media
19.05.2004 13:30
Чотири іракських журналісти заявили, що над ними теж знущалися американські солдати"Німецька хвиля",
Приводом для звернення до командування американським контингентом в Іраку й керівництва Пентагону з вимогою розслідувати факти знущань над трьома працівниками Рейтер стала відписка, яку агентство отримало у відповідь на аналогічне звернення до представників армії США, що дислокуються під Фаллуджою. У документі наголошується, що інформація про знущання над журналістами не підтверджується.

У вівторок американські телеканали показали журналіста, оператора й водія агентства Рейтер, які мають арабське походження. Їх помилково помістили в табір для військовополонених, де систематично били й принижували. Зокрема, одягали на голови пластикові мішки, позбавляли сну й погрожували сексуальним насильством.

Представники агентства Рейтер стверджують, що ще в січні запропонували американським слідчим особисто зустрітися з жертвами знущань, однак слідчі відмовилися. Стало відомо, що окрім працівників Рейтер знущанням було піддано й працівника американського телеканалу NBC Алі Мухаммеда Хусейна аль-Бадрані.

Заява Рейтер пролунала на тлі скандалу довкола тюрми Абу-Граїб, в якій американські військовослужбовці знущалися над в’язнями. Державний секретар США Колін Пауелл назвав цей скандал найбільшою плямою на репутації США в сучасній історії, повідомляє "Німецька хвиля".

А сьогодні в Іраку розпочинається перший судовий процес у справі знущань американських солдатів над іракськими полоненими.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY