detector.media
13.05.2004 16:18
М.Самбур та В.Воротник подали позов на "Українську правду"radio.org.ua
Редактор черкаської газети “Антена” Валерій Воротник та колишній юрист Інституту масової інформації Марія Самбур подали в суд на інтернет-видання “Українська правда” - повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на "Українські новини". Вони вимагають спростувати низку статей, в яких йдеться про причетність Валерія Воротника до погроз директору радіо “Континент” Сергію Шолоху. Ці статті були розміщені на “Українській правді”. Про це редактор газети “Антена” повідомив агенції “Українські новини”. Водночас у повідомленні інтернет-видання йдеться, що Воротник та Самбур вимагають спростування чотирьох статей, пов’язаних з ситуацією довкола радіо “Континент” та листами колишнього міліціонера Ігоря Гончарова. Моральний збиток від кожної публікації позивачі оцінили у 10 тисяч гривень. Крім того, Воротник та Самбур під час досудової підготовки вимагають заарештувати майно або грошові вклади “Української правди”. Це, за словами представників інтернет-видання, може на тривалий час заблокувати роботу “Української правди".

Коментуючи цей позов, “Українська правда" в редакційній статті "Кризові менеджери Медведчука оголосили війну "Українській правді"пише: "...судовий позов є зручним механізмом переслідування ЗМІ під час виборів, коли накладено мораторій на перевірку мас-медіа податковими та іншими контролюючими службами. [...] Також цей випадок із "УП" має бути показовим побиттям для інших інтернет-видань. [...] Позов проти "Української правди", тим більше якщо він супроводжуватиметься "маскі-шоу", відразу викличе різку реакцію на Заході. Цей резонанс, очевидно, має стати ще однією цеглиною у стіні, якою Україна відгороджує себе від Європи."

Cудове засідання відбудеться у Печерському районному суді м.Києва 27 травня. Моральний збиток позивачі оцінили у 10 тисяч гривень кожному.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY